Picanha op Braziliaanse Wijze
Picanha op Braziliaanse Wijze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Picanha, we kennen het zo ondertussen allemaal wel! Dit heerlijk malse stuk vlees wat
Desserts van de BBQ, we maken ze ondertussen graag klaar! Vooral ook omdat de hedendaagse BBQ’s eigenlijk heel veel weg hebben van een hout gestookte oven en je de BBQ dus ook echt als een oven kunt gebruiken. Dit dessert is er ook weer zo eentje die je uitstekend klaar kunt maken op het moment dat je een BBQ met deksel hebt. Een echte nekkendraaier en eentje die je vast en zeker nog een keer klaarmaakt nadat je hier van hebt geproefd. Lees dus lekker verder als je precies wil weten hoe je deze stroopwafel-rolo brownie klaar maakt op jou BBQ!
We bereiden deze stroopwafel-rolo brownie indirect op de BBQ, wat betekend dat we het niet rechtstreeks boven de kolen plaatsen maar ervan af. Dit doen we in onze kamado BBQ doormiddel van een platesetter. Bij een kogel BBQ of andere BBQ zorg je gewoon dat je de brownie zo ver mogelijk van de kolen vandaan plaatst. Als we de deksel sluiten creëren we op deze manier een soort oven effect wat er voor zorgt dat de brownie in zijn geheel mooi gegaard word.
We maken in dit recept gebruik van een gietijzeren skillet als bakvorm. Gietijzer heeft namelijk hele goede geleidende eigenschappen en dit zorgt ervoor dat de warmte uit de BBQ mooi op de brownie wordt overgebracht. Verder zorgen we wel dat we de gietijzeren skillet eerst voorzien van een laag bakpapier. Op deze manier kan na gebruik van de skillet deze zo terug de kast in en hoef je deze niet eerst weer helemaal schoon te maken en te behandelen.
Je zal in het recept ook de term Au bain-marie tegenkomen. Dit betekend simpelweg het smelten van bepaalde ingrediënten zonder dat ze daadwerkelijk in aanraking komen met de warmtebron. In dit recept gaat het om de boter en de pure chocolade die we dienen te smelten. Om au bain-marie toe te passen zetten we simpelweg een pan met water op het vuur. Daarboven zetten we dan een kom (bij voorkeur van staal want dat geleid goed) en dan roeren we totdat de boter en chocolade een geheel is geworden. De kom raakt dus het water in dit geval niet aan maar wordt verhit door het stoom uit de pan. De uiteindelijke reden dat we dit zo verwarmen is omdat we de chocolade niet willen verbranden. Dit geeft een nare smaak aan je brownie en dat willen we natuurlijk niet.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via facebook en instagram. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast dit brownie dessert ook geïnteresseerd in andere lekkere toetjes van de BBQ? Kijk dan gerust eens naar de categorie BBQ desserts. Hier hebben we allerlei soorten uitgewerkt die je kan maken op de BBQ. De desserts hebben zowel lange als korte bereidingstijden zoals de brownie dessert. Kijk dus zelf maar eens als je op zoek bent naar meer inspiratie!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Smakelijke groet,
Turn Don’t Burn
Picanha op Braziliaanse Wijze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Picanha, we kennen het zo ondertussen allemaal wel! Dit heerlijk malse stuk vlees wat
Sinaasappel met brownie vulling van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Het was weer eens tijd om een lekker dessert klaar te
Sriracha gehaktballetjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Gehaktballetjes, de welbekende snack voor op de verjaardag of feestje. Hiermee zit je
Flat Iron Steak van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie weer wat meer vertellen over nog wat onbekend
Heerlijk dessert maar hier was het oog is groter dan de maag dus niet te veel eten maar des te meer heb je nog over voor een volgende keer.
Het maken was echt de moeite waard en het genieten van het eten des te meer met ook nog een bolletje vanille ijs en slagroom erbij.
Fijn dat het gesmaakt heeft Irma! De brownie kan je idd best een paar dagen bewaren, blijft wel goed als je hem in een afgesloten trommel doet. Vanille ijs en slagroom, klinkt fantastisch!