Zelfgemaakte guacamole
Zelfgemaakte Guacamole Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ben je op zoek naar een recept voor heerlijke zelfgemaakte guacamole? Kijk dan niet verder! We
Gehaktballetjes, de welbekende snack voor op de verjaardag of feestje. Hiermee zit je eigenlijk altijd gewoon goed. Gewoon een lekker balletje met mosterd of met wat mayonaise tovert bij velen een lach op het gezicht. Met deze gedachte zijn we eens bezig gegaan. Want een gehaktballetje moet ook gewoon van de BBQ kunnen toch? Lekker met wat rooksmaak en mooie kruiden? Deze sriracha gehaktballetjes zijn van het volgende niveau. En let op, het kan maar zo zijn dat jij je gehaktballetjes nooit meer anders eet, haha!
Normaal gesproken bak je je gehaktballetjes gewoon lekker in de pan met een laagje boter. Hier is natuurlijk helemaal niks mis mee maar wij doen het even anders. We zijn namelijk helemaal wild van sriracha saus en dachten dit gaan we eens combineren. Sriracha saus is een pittige chili saus die uit Thailand komt. Deze saus zit boordenvol met fantastische kruiden en in de juiste verhouding geeft het de wereld aan smaak af. Het moet namelijk ook niet te pittig zijn! Verder hebben we de balletjes gerookt op appelhout wat er voor zorgt dat deze gehaktballetjes ook een mooie subtiele rooksmaak hebben. Al met al echte smaakbommetjes dus.
We bereiden deze gehaktballetjes indirect op de BBQ, wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de gehaktballetjes zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de gehaktballetjes rondom doet garen.
Zoals al eerder vermeld gebruiken we appel rookhout in ons recept. Op het moment dat de BBQ de gewenste temperatuur bereikt leggen we hier 1 blokje van op het gloeiende deel van de houtskool. Op deze manier creëren we een heerlijke wat lichte rooksmaak die perfect past bij deze gehaktballetjes.
We maken in ons recept gebruik van de dry rub all use van van Beekum specerijen. Deze allrounder doet het perfect op vrijwel alles dat je klaarmaakt op de barbecue dus ook deze gehaktballetjes van de BBQ.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vond! Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast deze gehaktballetjes van de BBQ ook geïnteresseerd in andere BBQ snacks? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt en een aanzienlijk gedeelte daarvan is snacks. Ben je dus benieuwd? Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten & snacks.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Zelfgemaakte Guacamole Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ben je op zoek naar een recept voor heerlijke zelfgemaakte guacamole? Kijk dan niet verder! We
Jalapeño-Cheddar Meatloaf van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Gehaktbrood of meatloaf is al eeuwen oud en wordt op veel plekken ter
Krokante Drumsticks van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Drumsticks en kippenpootjes, we maken ze natuurlijk allemaal wel eens klaar op de
Runder spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Spareribs, we kennen ze natuurlijk allemaal wel. Er is toch werkelijk ook niets