Ga terug
+ servings
sriracha-gehaktballetjes-bbq-snacks
Print Pin
5 van 1 stem

Sriracha gehaktballetjes van de BBQ

Heerlijke zoet pittige gehaktballetjes van de BBQ, echt eentje om uit te proberen!
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans, BBQ, Thais
Trefwoord gehaktballetjes, meatballs, pittige gehaktballetjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Servings 6 personen
Calorieën 500kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

  • 500 gram rundergehakt
  • 25 gram paneermeel of 2 beschuiten fijngemalen
  • 1 groot ei
  • 4 eetlepels BBQ Rub
  • 1 eetlepel sriracha saus

Voor de aflaksaus

Instructies

  • Meng het gehakt, het paneermeel, het eitje en 1 eetlepel sriracha saus samen en kneed het gehakt goed door elkaar. Maak hier vervolgens balletjes van. Ik haalde 12 balletjes uit een halve kilo dus ze waren aan de grote kant maar doe dit naar eigen wens.
    sriracha-gehaktballetjes-bbq-snacks (1)
  • Rol vervolgens de gehaktballetjes door de BBQ rub. zorg ervoor dat ze rondom voorzien zijn van kruiden.
    sriracha-gehaktballetjes-bbq-snacks (3)
  • Steek vervolgens de BBQ aan en ga voor een koepeltemperatuur van 120 graden Celsius. Als de temperatuur bereikt is leg je het rookhout tussen de kolen en mogen de gehaktballetjes op het rooster. Sluit vervolgens de deksel en laat dit 45 minuten roken.
    sriracha-gehaktballetjes-bbq-snacks (2)
  • Na de 45 minuten hebben de gehaktballetjes mooi wat rooksmaak opgenomen. Nu is het tijd om de ingrediënten van de aflak saus te mengen en alle gehaktballetjes te voorzien van een laagje saus. sluit hierna weer de deksel voor 30 minuten. De gehaktballetjes moeten hierna in principe goed zijn, mocht je het nou niet zeker weten check het dan met een kernthermometer. 70 graden is de kerntemperatuur waar we naar op zoek zijn.
    sriracha-gehaktballetjes-bbq-snacks (5)
  • Als de kerntemperatuur bereikt is kan je de gehaktballetjes serveren!
    Geniet ervan!
    sriracha-gehaktballetjes-bbq-snacks

Voedingswaarden

Calories: 500kcal