Hot & Fast Spareribs van de BBQ
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Kip, zo gigantisch veelzijdig. En het mooie aan deze veelzijdigheid is dat je oneindig kunt varieren met smaken. Zo ook in dit recept waarbij we de kip eerst lekker kruiden met een zelfgemaakte kruidenmix. Vervolgens maken we een marinade met honing en soja welke heel mooie karameliseert door de warmte van de barbecue. Echt bizar hoe deze smaken samen komen op dit broodje honing-soja kip. Lees lekker verder als je er achter wilt komen hoe je zelf deze broodjes kunt maken op je eigen barbecue.
Ik gebruik in dit recept en in de meeste gevallen, ook voor zaken zoals sate of kipstokjes altijd kip dijfilet. Dit komt omdat kip dijfilet van zichzelf een stuk vetter is en dat maakt weer dat dit vele malen minder uitdroogt als kipfilet. Een beetje hufterproof zeg maar, en dat is wel lekker als je met vlees op hoge temperatuur speelt. Het enige nadeel van kip dijfilet is dat je er wat meer werk aan hebt bij het schoonmaken. Maar goed, dat neem ik op de koop toe. Serieuze kwaliteit kip dijfilet koop je hier en niet bij de supermarkt.
We starten met het kruiden van de kip met een zelf samengestelde kruidenmix en laten het vervolgens minimaal 1 uur marineren in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken. Daarna plaatsen we de gemarineerde kip op de barbecue. Hierbij kiezen we voor een directe grillmethode, waarbij we de gekruide kip eerst aan beide kanten grillen. Vervolgens smeren we de kip rondom in met de honing-soja marinade en laten we deze indirect verder garen. Dit indirecte garen voorkomt dat de marinade verbrandt boven de directe hitte van de kolen.
Voor deze honing-soja kip broodjes maakt het eigenlijk niet uit wat voor broodjes je gebruikt. Wij serveren de kip in dit recept op een italiaanse bol maar dit kan ook net zo goed op een zacht broodje of bijvoorbeeld een brioche. Vergeet daarnaast niet een sausje of twee aan te bieden – een pittige sriracha-mayonaise of een eenvoudige knoflooksaus passen perfect bij de smaken van de honing-soja kip. De sauzen zijn overigens geen must, het ging namelijk ook prima zonder. Maar goed, de mensen kennende is een beetje saus nooit verkeerd haha.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit kip recept voor de BBQ geïnteresseerd in andere recepten? Wij hebben inmiddels echt een bak recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Lamsrack met kruidenkorst van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een heerlijk delicaat stuk vlees is dit, lamsrack! Mensen zijn vaak
Aziatische bavette spiesjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Bij Turn Don’t Burn houden we ervan om te experimenteren met verschillende
Home 5 Makkelijke BBQ recepten Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het