Lamsrack met kruidenkorst van de BBQ
Lamsrack met kruidenkorst van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een heerlijk delicaat stuk vlees is dit, lamsrack! Mensen zijn vaak
Snacks voor op de BBQ, we houden er van! Er is namelijk niets zo lekker als even tussendoor wanneer je een ingeving hebt de BBQ aan te steken en snel iets klaar te maken. Zo ook deze kipsaté broodjes welke je binnen no-time op tafel hebt staan. Serveer je deze broodjes voor de lunch? Dan weet je dat je bij de gasten gegarandeerd een lach op hun gezicht tovert! Maar ook als late night snack kom je hier heel goed mee weg! Lees hieronder snel verder waar ik je meeneem in de bereiding van deze kipsaté broodjes. Veel leesplezier gewenst!
Barbecue en saté gaan hand in hand! Saté is een heerlijk gerecht dat zijn zijn oorsprong vindt in Indonesië en Maleisië. Als je in Nederland saté bestelt bij een eetcafé of restaurant, krijg je vaak flinke stukken vlees overgoten met een smakelijke pindasaus. Maar in Indonesië en Maleisië worden de stukjes vlees juist heel klein gesneden en geregen aan dunne houten spiesjes. Vervolgens worden ze gegrild op een traditionele houtskool barbecue. De saté komt tot leven wanneer je hem combineert met verschillende smakelijke sausjes. Soms wordt er ketjap manis gebruikt, een zoete sojasaus, of een pittige sambal als alternatief voor pindasaus. Maar in Nederland is pindasaus, ook bekend als satésaus, zo ongelooflijk populair dat dit de saus is die er haast bij hoort.
Door kip dijfilet te kruiden met een speciale sate mix en daarna kort te grillen totdat deze gaar is hebben we de basis van de perfecte vulling voor deze broodjes. Hierna hakken we de kip fijn en maken we onze eigen satésaus recept klaar. Vervolgens mengen we de saus met de kip en gebruiken we dit als vulling in bladerdeeg. Eigenlijk dus heel erg simpel en dat is dus ook het mooie aan dit recept! Vaak zie je namelijk dat je met heel weinig ingrediënten ook hele mooie dingen kunt maken zoals in de Italiaanse keuken.
We grillen de kip voor de vulling direct boven de kolen en bereiden deze kipsaté broodjes in een indirecte opstelling en gebruiken daarbij een pizzasteen. We zorgen dus dat de broodjes geen enkel moment van de bereiding in direct contact komen met de vuurbron. We doen dit in een kamado barbecue doormiddel van een platesetter en bij een kogel barbecue zorg je dat je de helft van de barbecue voorziet met houtskool zodat je de pizzasteen en broodjes op de andere helft kan leggen. Wanneer je vervolgens de deksel sluit creëer je een soort oven effect wat de broodjes rondom doet garen. Het is dus belangrijk om de pizzasteen ook op het koude gedeelte te leggen in je kogel BBQ.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit kip saté broodjes recept ook geïnteresseerd in andere recepten voor de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot echte grote BBQ klassiekers. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten & tips. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Lamsrack met kruidenkorst van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een heerlijk delicaat stuk vlees is dit, lamsrack! Mensen zijn vaak
Japanse Stijl Chicken Wings van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Chicken wings, we zijn er werkelijk dol op! Deze in vele
Groene asperges van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Groene asperges op de BBQ, een van de meest gezochte bijgerechten op het
Beenham honing-mosterd van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte BBQ klassieker met een eigen twist, dat is dit recept met