Entrecote met Salsa Verde van de BBQ
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn
Bij Turn Don’t Burn houden we ervan om te experimenteren met verschillende smaken en culturele invloeden als het barbecuen betreft. Deze keer neem ik je mee op een reis naar Azië met deze Aziatische bavette spiesjes. De spiesjes combineren de zachte volle textuur van bavette met de rijke smaken van Aziatische kruiden en specerijen. Ben je nu benieuwd naar dit barbecue recept? Lees dan snel verder en ontdek hoe je deze smaakvolle spiesjes zelf op je eigen BBQ kunt maken!
De bavette, ook wel bekend als de vinkenlap, is een populair stuk rundvlees vanwege zijn intense smaak en structuur. Voor onze Aziatische bavette spiesjes gebruiken we deze voorgesneden bavette blokjes welke we kruiden met Chinese 5 spice kruiden. Deze 5 kruidenmix bevat peper, venkel, anijs, kaneel en kruidnagel en zit echt bomvol smaak. Het is wel erg belangrijk om niet veel meer te gebruiken als voorgeschreven staat in het recept aangezien de 5 spice mix vanwege het explosieve smaakprofiel snel te heftig kan worden. Dit gaat dan vervolgens weer ten kosten van het eindresultaat en dat willen we dus niet. Daarnaast lakken we de bavette spiesjes tijdens de bereiding af met een teriyaki sesam saus en garneren we de spiesjes met geroosterde sesamzaadjes om het af te maken.
Om de optimale malsheid en controle van temperatuur te behouden, bereiden we de spiesjes op de barbecue met behulp van een gedeelte indirecte garing wat betekend dat het vlees niet de gehele tijd in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toe voegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Vul dan de helft van je barbecue met kolen. Zo maak je een warme en koude zone en plaats je de bavette spiesjes eerst op het warme gedeelte om te grillen en daarna op het koude gedeelte. Op het moment dat je dan de deksel sluit creëer je een soort oven effect wat het vlees rondom doet garen tot de gewenste kerntermperatuur. Op deze manier, als je de temperatuur laagt houdt hoef je ook niet bang te zijn dan de boel verbrand. Lekker gevoel toch?
Om je Aziatische bavette spiesjes echt tot hun recht te laten komen, raden we aan om ze te serveren met een selectie van heerlijke Aziatische bijgerechten. Denk aan gestoomde rijst, knapperige groenten en een verfrissende komkommer- en wortelsalade met een pittige sesam dressing. Deze smaakvolle combinatie van gerechten zorgt voor een compleet feestmaal dat je gasten gegarandeerd zal verbazen. Dus nodig je vrienden en familie uit, steek de barbecue aan en geniet samen van deze heerlijke Aziatische bavette spiesjes en bijgerechten.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit recept voor bavette spiesjes van de BBQ ook andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten & tips. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn
Home Côte de Boeuf met Compound Boter Facebook Instagram Door Bart van Heulen Côte de Boeuf, wat mij betreft de crème de la crème van
Shoarma van het spit op de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Poahhh, een broodje shoarma van het spit en nog wel zelf
Smash burgers met rode uien chutney Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Poahhhh, dit is er weer een voor in de boeken hoor! Smash
goedemiddag,
ik heb het recept doorgelezen maar ik kom er niet helemaal uit en kan dus wel wat hulp gebruiken.
in de beschrijving wordt op een gegeven moment sesamzaad geroosterd.
echter het sesamzaad staat niet in de ingrediëntenlijst. Is de hoeveelheid gewoon naar eigen inzicht of is hij over het hoofd gezien?
vriendelijke groet
Angeline
Goedemorgen Angeline,
Hartelijk dank dat je de tijd hebt genomen om te reageren onder mijn recept en dat is helemaal een juiste constatering! Ik moet de sesamzaadjes zijn vergeten in de ingrediënten lijst toen ik het recept uit heb gewerkt, mijn excuses daarvoor. Deze heb ik inmiddels wel toegevoegd dus het recept klopt nu helemaal naar behoren. Overigens mag je natuurlijk zelf kiezen hoeveel geroosterd sesamzaad je over de spiesjes heen strooit, de theelepel uit de ingrediënten lijst is enkel een richtlijn.
Geniet ervan en nogmaals dank!
Smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn