Overheerlijke gegrilde bavette spiesjes met een combinatie van Chinese kruiden en een Japanse marinade. Een echt fusion gerechtje wat een perfecte smaak creëert.
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Chinees, Japans
Trefwoord bavette bbq, Bavette spies bbq, bavette spiesjes, bavette spiesjes van de BBQ
Haal allereerst de bavette blokjes uit de verpakking en dep deze goed droog. Doe de blokjes vervolgens in een mengkom en voeg 1 theelepel 5 spice en de 2 theelepels zout toe en meng het geheel goed door.
Pak de satestokjes uit de verpakking en zet deze gedurenden 10-15 minuten in een laagje water. Dit zorgt ervoor dat de satestokjes het water opnemen en niet zo snel kapot branden als ze in contact komen met het vuur op de barbecue. Vervolgens rijg je de gekruide bavette blokjes aan de stokjes en leg je deze klaargemaakt terug in de koelkast.
Nu is het tijd om de sesamzaadjes kort te roosteren in een pan boven vuur. Door deze te roosteren krijgen de zaadjes een mooie nootachtige smaak wat de uiteindelijke smaak van het gerecht weer ten goede gaat. Het roosteren doe je totdat de zaadjes wat bruin van kleur worden. Het kan heel hard gaan dus laat deze niet verbranden.
Vervolgens stoken we de barbecue op naar een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius en delen de barbecue in in 2 zones. Dit zodat we zowel direct kunnen grillen als indirect kunnen verwarmen. Als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt mogen de stokjes erop en grill je deze rondom een minuut of 5 zodat deze mooi bruin zijn.
Zodra de spiesjes aan alle kanten mooi wat kleur hebben gekregen is het tijd om deze in te smeren met de teriyaki saus. Kwast ze mooi rondom in en leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van je barbecue en sluit de deksel. Door de warmte in de koepel zullen de suikers in de saus gaan karamelliseren en word het een mooi sticky geheel wat deze spiesjes mooi afmaakt. Doe dit zo'n 10-15 minuten of totdat je een kerntemperatuur bereikt van 55-58°C graden voor medium rare en 60-63°Cvoor medium. Gaar de spiesjes niet verder door dan medium, dat gaat de structuur en smaak niet ten goede.
Als de bavette spiesjes de gewenste temperatuur hebben bereikt mogen ze van de barbecue af en top je ze af met wat extra geroosterde sesamzaadjes. Et voilà, heerlijke Aziatische bavette spiesjes in een handomdraai!