Allereerst haal je de kip dijfilet uit de verpakking en maak je deze goed schoon. Zorg ervoor dat je de meeste stukken vet goed wegsnijd met een scherp mes.
Doe de kip dijfilet vervolgens in een ovenschaal of andere bak en bestrooi deze goed met de BBQ rub. Hierna druk je de BBQ rub goed aan en zorg je dat alle gedeeltes van de kip dijfilet bedekt zijn zodat dit goed kan marineren.
Steek vervolgens de BBQ aan voor directe bereiding op ongeveer 200 graden Celsius en grill de kip totdat deze gaar is en een kerntemperatuur van 78 graden heeft bereikt. Zodra deze temperatuur bereikt is of als de kip gaar is kan deze van de BBQ af en mag deze wat afkoelen.
Als de kip is afgekoeld zorg je ervoor dat je deze in kleine blokjes snijd zodat deze straks goed als vulling kan dienen voor in de saté broodjes.
Maak vervolgens de satesaus klaar door de melk, de pindakaas, ketjap, ketchup en sambal samen te voegen en te laten koken in een steelpannetje. Kook deze door tot de gewenste dikte. Het best is om deze wel wat aan de dikkere kant te hebben. Dan blijft het mengsel voor in de broodjes straks mooi compact. Voeg als je de gewenste dikte hebt bereikt de gegrilde kipblokjes toe.
Als het kipsaté mengsel een beetje is afgekoeld dan is het tijd om het mengsel in de bladerdeeg velletjes te gaan vouwen. Wij maken hier driehoeken van omdat dit het makkelijkst is maar je kan er natuurlijk ook andere vormen mee maken! Zorg ervoor dat je de randen aandrukt met een vork zodat deze goed gesloten is en de vulling er tijdens de bereiding niet uit kan lopen.
Maak vervolgens de barbecue klaar voor indirecte bereiding en voeg de pizzasteen toe. Stel je BBQ nu in op een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Als je deze temperatuur hebt bereikt mogen de broodjes op de pizza steen en duurt het zo'n 15-20 minuten voordat deze de gewenste gaarheid hebben bereikt.
Et Voilà, heerlijke kipsaté broodjes gemaakt op je eigen barbecue! Wie zei dat je een bakker nodig had om lekkere broodjes te eten? Haha.