Ga terug
+ servings

Honing-soja kip broodjes van de BBQ

Heerlijk malse gekruide kip dijfilet met een marinade van honing en soja geserveerd op een Italiaanse bol met rucola. Echt waanzinnig lekker en makkelijk te maken!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch, BBQ
Trefwoord broodje kip bbq, honing kip, kip bbq, kip op de bbq, kipdijfilet bbq, soja kip
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 450kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

  • 0.5 kg kipdijfilet
  • 85 gram rucola(1 zakje)
  • 4 stuks broodjes(Italiaanse bollen of anders)

Voor de kruidemix

Voor de marinade

  • 100 ml honing
  • 50 ml sojasaus

Voor de sriracha mayonaise (optioneel)

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sriracha saus

Instructies

  • Allereerst halen we de kip uit de verpakking en deppen we deze goed droog. We voegen vervolgens alle kruiden samen en strooien dit over de kip en masseren dit in zodat alle kip dijfilet volledig gekruid is. Dit mag vervolgens de koelkast in om te marineren voor minimaal 1 uur maar voor de beste smaak toch wel 4 uurtjes.
    Maak nu ook de honing-soja marinade door deze 2 goed met elkaar te mengen totdat de honing volledig is opgelost in de soja en andersom.
    Meng vervolgens de mayonaise met de sriracha en zet dit weg in de koelkast.
    kip marineren in zelfgemaakte kruidenmix
  • Nu is het tijd om de barbecue klaar te maken in een indirecte setting. Zodat je zowel direct boven de kolen kan grillen, maar daarnaast ook indirect kunt garen. Dit doe ik in mijn kamado door een halve maan platesetter te gebruiken. Ga voor een koepeltemperatuur van zo'n 175 graden Celsius. Als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt gril je nu de kip dijfilet aan beide kanten totdat deze mooi bruin is voor ca. 2-3 minuten per kant.
    kipdijfilet grillen
  • Als de kip rondom gegrild is verplaats je de kip naar het indirect gedeelte van je barbecue. Nu is het tijd om met een siliconen kwast de kip rondom in te kwasten met het honing-soja mengsel. Sluit vervolgens de deksel en gaar de kip door tot een kerntemperatuur van 75 graden Celsius. Als de kip deze temperatuur heeft bereikt haal je deze van de barbecue.
    kip indirect verder garen
  • Snijd de broodjes open en grill deze nog even heel kort boven de kolen zodat dit lekker getoast is.
    Beleg vervolgens de broodjes eerst met de kip dijfilet, wat rucola en voeg naar wens wat sriracha mayonaise toe.
    Et voila, geniet ervan!
    broodje kip van de BBQ met honing-soja marinade

Voedingswaarden

Calories: 450kcal