3-2-1 spareribs BBQ recept
3-2-1 spareribs BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Spareribs! Wie houdt hier nou niet van? Wij bij Turn Don’t Burn hebben naast onze
Vandaag ga ik jullie weer wat meer vertellen over nog wat onbekend stuk vlees, de flat iron steak. Het is werkelijk een fantastisch stuk vlees wat hier en daar nog wat ondergewaardeerd wordt. Dit zorgt er vervolgens wel weer voor dat het heel erg betaalbaar is wat natuurlijk een dik pluspunt is. In ons recept grillen we de flat iron steak direct op hoge hitte en voorzien we deze van mooie smaakvolle kruiden. Een werkelijke traktatie! Lees snel verder als je precies wilt weten hoe jij deze flat iron steak klaar maakt op je eigen BBQ!
De flat iron steak is een heel veelzijdig stuk vlees. Deze steak wordt gesneden uit de sukade van het rund. Dat vlees wat we normaliter gebruiken als suddertjes of stoof vlees. Hierbij wordt de zeen die door het midden van de sukade loopt verwijderd en vervolgens blijven er 2 langwerpige stukken vlees van 1.5 a 2cm dikte over. Deze flat iron steak is vervolgens echt perfect om te grillen en heerlijk mals. De steak heeft de naam flat iron gekregen omdat het wat weg heeft van een stuk dat nog gestreken dient te worden met een strijkijzer omdat het aan de ene kant bol is en de andere kant plat. Geinig toch? Mocht je het vlees nog niet in huis hebben dan adviseer ik je om je flat iron steak te kopen bij the Butchery. Dit is werkelijk een kwalitatief stuk van het black angus rund uit de USA waarmee je zeker weet dat het gaat lukken.
We bereiden de flat iron steak rechtstreeks boven de kolen. Dit doen we vooral omdat het vlees niet heel erg dik is en dus snel gaart. Verder is het ook wel het lekkerst direct boven de kolen. Een mooi stuk steak als dit willen we niet te ver door garen. We gaan dan ook voor een kerntemperatuur van 52-54 graden zodat het vlees mooie rose/medium is van binnen. Naar mijn mening is dat de perfecte gaarheid voor dit vlees.
We gebruiken in dit recept de mediterranean rub van Van Beekum specerijen. Deze rub bevat heerlijke mediterrane kruiden waarvan de smaken super passen op dit wat ruige stuk vlees. Probeer het zelf maar eens!
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit recept ook geïnteresseerd in andere recepten voor op de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
3-2-1 spareribs BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Spareribs! Wie houdt hier nou niet van? Wij bij Turn Don’t Burn hebben naast onze
Warm gerookte zeebaars met kruidenolie van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Nieuwe week, nieuw recept! We zijn deze week aan de gang
Krokante Drumsticks van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Drumsticks en kippenpootjes, we maken ze natuurlijk allemaal wel eens klaar op de BBQ.
Teriyaki Skirt Steak van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over een iets minder bekend stuk
Heel goed uit gelegd
Bedankt voor je reactie Hans! Doet me goed om dit te lezen!
Met vriendelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn