Haal de flat iron steak uit de verpakking en dep deze eerst goed droog met keukenpapier. Smeer deze vervolgens in met de eetlepels olijfolie zodat deze volledig bedekt is en de kruiden straks goed blijven plakken.
Strooi vervolgens de BBQ rub over zowel de onder als bovenkant van de flat iron en druk dit licht aan. Laat het vlees hierna een half uur marineren in de koelkast.
Steek vervolgens de BBQ aan en laat deze op temperatuur komen. Als de BBQ 250 graden Celsius heeft bereikt mag de flat iron steak op het rooster. Grill deze vervolgens 3-4 minuten per kant totdat deze mooi grillstrepen heeft. Je kan ondertussen ook de kerntemperatuur checken met een kernthermometer, 52 graden interne temperatuur is voor medium rare en de beste gaarheid om dit stuk vlees te eten. Wil je hem iets verder garen ga dan naar 58 graden voor medium.
Is de kerntemperatuur bereikt of is de flat iron mooi bruin aan de buitenkant. Haal hem dan van de BBQ af en leg de steak onder een laagje aluminiumfolie om het 5 a 10 minuten te laten rusten. Snijd hem vervolgens in mooie dunne reepjes. Zo heb je de optimale malsheid van het vlees te pakken. Geniet ervan!