Bacon Onion Bombs van de BBQ
Bacon Onion Bombs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We zagen pas geleden deze bacon onion bombs langs komen en konden
Het was weer eens tijd om een lekker dessert klaar te maken op de BBQ. Maar wat ga je maken? Wij van Turn Don’t Burn zijn zelf heel erg gek op fruit in wat voor vorm dan ook, maar om fruit te combineren met brownie? We lijken wel gek! Toch is zo’n gevuld sinaasappeltje echt wel lekker. Je hebt namelijk het fris -zoete van de sinaasappel in combinatie met het zoete smeuïge van de brownie. Nouja, ik zou zeggen, probeer het zelf maar eens uit en lees dus gerust verder waar we je gaan vertellen hoe je deze gevulde sinaasappel van de BBQ precies klaar maakt.
We bereiden dit sinaasappel dessert indirect op de BBQ, wat betekend dat we het niet rechtstreeks boven de kolen plaatsen maar ervan af. Dit doen we in onze kamado BBQ doormiddel van een platesetter. Bij een kogel BBQ of andere BBQ zorg je gewoon dat je de gevulde sinaasappels zo ver mogelijk van de kolen vandaan legt. Als we de deksel sluiten creëren we op deze manier een soort oven effect wat er voor zorgt dat de sinaasappels met het brownie beslag rondom mooi gegaard word.
We maken bij deze sinaasappels gebruik van een brownie recept dat al behoorlijke tijd in onze familie rond zwerft. Het is erg gemakkelijk te maken en staat zo op tafel. Erg handig dus in het geval dat je deze gevulde sinaasappels wil maken. Mocht je eventueel na de bereiding van deze sinaasappels nu brownie beslag over hebben? Bak deze dan bijvoorbeeld in een skillet op de BBQ als brownie en voeg extra stukjes oreo of andere koekjes toe, echt mega lekker!
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast dit sinaasappel brownie dessert ook geïnteresseerd in andere desserts van de BBQ? Kijk dan gerust eens naar de categorie BBQ desserts. Hier hebben we allerlei soorten desserts uitgewerkt die je kan maken op de BBQ. De desserts hebben zowel lange als korte bereidingstijden zoals dit sinaasappel dessert. Kijk dus zelf maar eens als je op zoek bent naar meer inspiratie!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Bacon Onion Bombs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We zagen pas geleden deze bacon onion bombs langs komen en konden
Jalapeño-Cheddar Meatloaf van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Gehaktbrood of meatloaf is al eeuwen oud en wordt op veel plekken ter
Teriyaki Skirt Steak van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over een iets minder bekend
Flat Iron Steak van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie weer wat meer vertellen over nog wat onbekend
Het ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen, ik heb wel 1 vraagje. Als je het direct inpakt in alu, in welke mate heb je dan wel de rooksmaak (ofwel, zou het net zo smaken als je het in de oven bereid)?
Goedemorgen Frank! Tof dat je ons recept gaat klaar maken, je gaat het vast lekker vinden. Hele goede vraag trouwens, de rooksmaak is echt minimaal inderdaad. Wat je eventueel wel zou kunnen doen is dat je een kleine ruimte laat in het aluminium folie en dat je ze dus niet helemaal dicht verpakt. Op deze manier duurt de bereiding wel iets langer maar kan ik me voorstellen dat je meer rooksmaak meegeeft. Mocht je verder vragen hebben dan hoor ik het graag! Groeten, Bart
hallo, ik vraag me af of ik de sinasappels dan al in het begin erop moet leggen (als ik het vlees en vis al aan het maken ben) want anders gaan de kolen het niet redden ik heb meestal een volle starter.
Gr. Gaby
Dat kan je gerust proberen Gaby! Probeer de tijden uit het recept een beetje aan te houden en kijk wellicht tussendoor even of het brownie beslag al wat steviger is geworden.
Geniet ervan!
Groeten,
Bart van Turn Don’t Burn