Garnalenspies van de BBQ
Garnalenspies van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Heerlijke garnalen! Wie lust het niet? Wij bij Turn Don’t Burn namelijk wel! Ze
Gehaktbrood of meatloaf is al eeuwen oud en wordt op veel plekken ter wereld klaar gemaakt! Hier moesten wij van Turn don’t Burn dus iets mee. Aangezien we zo’n beetje alles klaar maken op de BBQ moesten we dit gehaktbrood toch ook maar eens proberen. We zijn voor dit recept geïnspireerd door de Jalapeno-Cheddar BBQ worsten die zo gigantisch in trek zijn omdat ze fantastisch smaken. Deze versie van de meatloaf stelt ons dat ook echt niet teleur, de smaken gaan geweldig samen! Lees snel verder als je meer te weten wil komen over hoe je dit gehaktbrood zelf op de BBQ klaar maakt.
Een gehaktbrood of meatloaf is al eeuwen oud en stemt af uit de tijd van de Romeinen. Wij als Nederlanders kennen de meatloaf vooral als een Amerikaans iets maar dit is dus niet het geval. Het komt oorspronkelijk uit wat wij nu West-Europa noemen, namelijk rondom Duitsland en Scandinavië. Het gehaktbrood komt dus dichterbij ons vandaan dan wij denken!
We bereiden deze meatloaf indirect op de BBQ, wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de meatloaf zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de meatloaf rondom doet garen.
Tijdens een indirecte bereiding kunnen we ook mooi wat extra rook smaak toevoegen aan het vlees. Dat doen we in deze bereiding door middel van dit appel hout. Op het moment dat de BBQ de gewenste temperatuur bereikt leggen we hier 2 blokjes van bij het houtskool. Op deze manier creëren we een heerlijke lichte rooksmaak die perfect past bij rundvlees en dus ook bij dit gehaktbrood.
We maken in ons recept gebruik van de dry rub all use van van Beekum Specerijen. Deze BBQ rub bevat eigenlijk alle BBQ smaken die je nodig hebt tijdens het barbecuen zoals paprika, ui, knoflook en veel meer. Echt precies wat je nodig hebt.
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast dit gehaktbrood ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn don’t Burn
Garnalenspies van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Heerlijke garnalen! Wie lust het niet? Wij bij Turn Don’t Burn namelijk wel! Ze
Lamsrack met kruidenkorst van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een heerlijk delicaat stuk vlees is dit, lamsrack! Mensen zijn vaak
Sinaasappel met brownie vulling van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Het was weer eens tijd om een lekker dessert klaar te
Iberico Rib Fingers van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Snacks van de BBQ, wij zijn er dol op! Het mooie aan
Dank je wel voor het heerlijke recept
Jij bedankt voor je review Ronald! Geniet ervan.
Hoe lang duurt het ongeveer voordat het gereed is? Kan ik uitgaan van 1,5 a 2 uur?
Goedemorgen Niek! Ik durf het nooit helemaal zeker te zeggen omdat het een vrij dikke rol is natuurlijk. Vandaar dat we ook uitgaan van kerntemperatuur. Maar ik denk dat je na 1.5 uur in de meeste gevallen wel goed zit. Veel plezier met maken! Groeten, Bart van Turn Don´t Burn
Komt er bijna af, hier een bbq Queen. Maar de luchten zijn heerlijk, dank je wel voor het recept
Goedemiddag Leontine,
Wat tof dat je mijn recept hebt klaargemaakt en dat het alvast lekker ruikt! Hopelijk heeft het ook zo lekker gesmaakt. In ieder geval bedankt dat je de tijd hebt genomen om een review achter te laten. Dat waardeer ik heel erg!
Met vriendelijke groet,
Bart van Turn Don´t Burn