een snufje bakpoeder ongeveer 1/8e van een theelepel
Instructies
Allereerst maken we de sinaasappels klaar om gevuld te worden. Snijd een dun plakje van de onderkant af zodat de sinaasappels stevig rechtop kunnen staan. Snijd vervolgens een wat grotere plak van de bovenkant af. We gaan vervolgens het vruchtvlees van de sinaasappel insnijden maar denk eraan om hem niet helemaal tot onderin door te snijden. We willen immers de sinaasappel vullen met brownie mix later. Na dat je heb hebt ingesneden lepel je het sinaasappel vruchtvlees uit de sinaasappel net zolang totdat je een mooie ruimte hebt waar straks de brownie mix in gelepeld kan worden.
Vervolgens zetten we de sinaasappels aan de kant en gaan we aan de slag met het brownie beslag. Smelt de boter en pure chocolade au bain marie tot het een glad geheel is. Klop vervolgens de kristal suiker en bastard suiker er door. Het wordt een korrelig geheel. Klop vervolgens het ei en de eierdooier erdoor en meng flink voor 1 a 2 minuten. Roer vervolgens de bloem, zout en het bakpoeder erdoor en roer goed door. Nu is je beslag klaar en is het tijd om de sinaasappels te vullen. Vul de sinaasappels ongeveer tot 3 kwart met browniemix. Dit lijkt misschien weinig maar geloof me, het gaat uitzetten en is meer dan genoeg.
Wikkel de sinaasappels in aluminiumfolie en zorg dat er ruimte over blijft aan de bovenkant zodat de browniemix genoeg ruimte heeft om uit te zetten. Nu is het tijd om de Sinaasappels op de BBQ te leggen. Dit doen we indirect dus van de kolen af op een temperatuur van 150 graden Celsius. Het duurt op deze temperatuur ongeveer een uur voordat ze klaar zijn. Kijk na een uur even in het aluminiumfolie of de brownie mix goed gaar is. Mocht dit nog niet het geval zijn sluit de deksel en wacht nog even langer.
Serveer de sinaasappel vervolgens op zichzelf of met een lekker bolletje ijs bovenop! Geniet ervan!