Knapperige Buikspek BBQ recept
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
We zagen pas geleden deze bacon onion bombs langs komen en konden het niet laten om hier onze fantasie op los te laten. Het heeft er alles van doen lijken dat de bedenker van deze ergens uit Amerika komt. Maar goed, echt een hele toffe snack om klaar te maken op je BBQ en het is net weer even wat anders als anders. Ze zijn in ieder geval het proberen waard en barsten van de smaak. Zoals het in de naam al zegt, echte smaak bommetjes.
Bacon onion bombs bestaan uit maar een aantal ingrediënten. Het heeft eigenlijk heel veel weg van de welbekende moink balls alleen zijn deze wat groter en worden er nog wat additionele ingrediënten toegevoegd. Van binnen naar buiten beginnen we met een blokje verse cheddar kaas. Hier omheen rollen we rundergehakt en vervolgens snijden we een ui door de midden waar we enkel de buitenste ring van beide helften nodig hebben. We plaatsen vervolgens het balletje rundergehakt tussen de 2 helften van de ui. Hierna omwikkelen we dit gedeelte met ontbijtspek en voila! De bacon onion bombs zijn geboren. We gebruiken natuurlijk ook nog kruiden en een bepaalde laksaus maar daar meer over te lezen verder in het recept!
We bereiden deze bacon onion bombs indirect op de BBQ, wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toevoegt. Heb je een normale kogel BBQ of andere BBQ? Leg dan de bacon onion bombs zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de uien bommetjes rondom doen garen.
Tijdens een indirecte bereiding kunnen we ook mooi wat extra rook smaak toevoegen aan het vlees. Dat doen we in deze bereiding door middel van kersen hout. Op het moment dat de BBQ de gewenste temperatuur bereikt leggen we hier 2 blokjes van bij het houtskool. Op deze manier creëren we een heerlijke lichte rooksmaak die perfect past bij eigenlijk alle soorten vlees dus ook bij deze combinatie van rund en varkensvlees.
We maken in ons recept gebruik van de dry rub all use van van Beekum Specerijen in combinatie met de smokey BBQ saus. Het allround smaken pallet van de BBQ rub in combinatie met het zoete rokerige effect van de BBQ saus geven het kersen rookhout net dat extra zetje om een perfecte BBQ smaak te creëren. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt!
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast deze bacon onion bombs ook geïnteresseerd om andere gerechten op de BBQ klaar te maken? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Broodje knakworst 2.0 van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een broodje worst van de BBQ, knakworst wel te verstaan! Wie kent
Soft Shell Taco’s met Kip en Pittige Salsa Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat was dit simpel om te maken en snel klaar
Gegrilde donuts met banket bakkersroom en aardbeien Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, een plaatje is het niet? Deze donuts stelen werkelijk de