Gepofte aardappel BBQ recept
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
We blijven lekker experimenteren met smaakmakers, en deze keer stort ik me op bacon jam. Mijn collectie sauzen en marinades groeit gestaagd, en dit zoete, zoute en hartige smeersel mocht absoluut niet ontbreken. Een echte smaakexplosie die perfect samengaat met burgers, broodjes braadworst, tosti’s of zelfs op een kaasplankje. Lees daarom lekker verder en ontdek hoe je deze onweerstaanbare bacon jam zelf maakt!
Bacon jam is een veelzijdig jam achtig smeersel op basis van krokant gebakken spek, langzaam gegaard met ui, knoflook, bruine suiker, maple syrup, honing en een aantal mooie kruiden. Dit zorgt samen voor een diepe, hartige smaak met een subtiele zoetheid en rokerige ondertoon. Het smeersel is van oorsprong heel erg populair in Amerikaanse keukens, maar inmiddels ook een geliefde toevoeging wereldwijd.
De magie zit in de balans tussen zoet, zout en umami. Door het spek langzaam te karameliseren met ui en knoflook, ontstaat een intense smaak die we nog verder verdiepen met wat appelazijn en wat gemalen chipolte peper voor wat extra pit. Vervolgens zorgen de honing, de licht bruine basterd suiker en maply syrup ervoor dat het geheel in een mooie jam achtige substantie veranderd zodat je dit mooi uit kunt smeren.
Dit goedje is oprecht een echte alleskunner! Smeer hem op je burger bun als je een kanon van een burger maakt, gebruik hem als smaakmaker op je tosti of serveer hem bij een borrelplank met oude kaas en noten. Ook fantastisch als topping vlees zoals bijvoorbeeld op de gerookte gehaktbal spiesjes die ik hier heb gemaakt. Daar paste deze bacon jam ook perfect bij!
En vond je het lekker? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit bacon jam recept ook geïnteresseerd in andere sauzen en marinade recepten? Wij hebben inmiddels echt een behoorlijke hoeveelheid saus recepten gemaakt in onze sauzen & marinades categorie. Werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dacht ik zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Diamanthaas van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, het moest er maar eens van komen. Diamanthaas! Dit stuk vlees maakt een
Pulled chicken pita’s van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa! Weer een nieuw recept, deze keer zijn we aan de slag