Gepofte aardappel BBQ recept
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Hoppa! Weer een topdag achter de BBQ, en dit keer met een recept dat je echt geproefd moet hebben: gerookte gehaktbalspiesjes met bacon jam. Perfect gegaarde gehaktballetjes op een spiesje, met die heerlijke rokerige kick van kersen hout en een zoet-hartige bacon jam die het helemaal afmaakt. Dit is genieten op hoog niveau! Lees snel verder, dan vertel ik je hoe jij deze smaakbommetjes zelf maakt.
Gehaktballetjes op een spies zijn een gegarandeerd succes op de BBQ. Ze zijn makkelijk te maken, snel klaar en ideaal om te delen en ook vast te houden, geen gesmeer met je handen door het stokje dus dat is gewoon handig. De combinatie van mals, gekruid gehakt met de intense smaak van bacon jam zorgt voor een perfecte balans tussen hartig, zoet en een vleugje rokerigheid. Door de gehaktbalspiesjes indirect te roken met wat kersen hout krijgen ze daarnaast de finishing touch die je mee wilt geven.
We bereiden de spiesjes in een indirecte setting, wat betekent dat ze niet direct boven de kolen liggen. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig garen zonder aan te branden en dat je veel meer controle hebt over de temperatuur en de snelheid waarmee de spiesjes garen. Rechtstreeks boven de kolen kan het veel harder gaan en dat vergt meer opletten. Daarnaast geeft deze indirecte methode ons de mogelijkheid om te roken wat we in dit recept ook toepassen.
Wat deze spiesjes echt next level maakt, is de bacon jam. Gekarameliseerde ui, krokante bacon, een vleugje honing, maple syrup en appel azijn zorgen voor een intense, stroperige topping die perfect samengaat met de kruidige gehaktballetjes. Smeer er een laagje van op, en je weet niet wat je proeft! Deze bacon jam kan je trouwens na bereiding ook echt op je boterham smeren, dan weet je niet wat je meemaakt zo lekker is dit spul.
Simpel. Volg het recept hieronder en binnen no-time serveer jij een BBQ recept waar je gasten nog lang over napraten.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit gehaktbal spies recept ook veel andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 180 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten of blog. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Beer can chicken van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben de smaak met kip flink te pakken en dachten daarom
Honing-Mosterd Spareribs Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Spareribs, toch wel een van de meest lekkere barbecue gerechten die er zijn. Dit behoort daarom
Pico de gallo Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We gaan lekker door met de smaakmakers, en dit keer duiken we in de wereld