Hot & Fast Spareribs van de BBQ
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Ik had nog helemaal geen recept voor zelfgemaakte BBQ saus. Dus dacht dat dit wel een mooi moment was om mijn eigen variatie op deze veel gebruikte saus te maken en te documenteren in dit recept. Er zijn natuurlijk zat echt goede BBQ sauzen te koop, ik wil deze ook echt niet afschieten. Maar ik vind toch dat als je zelf iets maakt en je steekt er liefde in, dat het altijd net wat beter smaakt vind je ook niet? Lees lekker verder waar ik je uitleg over de benodigde componenten en wat een BBQ saus nu echt lekker maakt.
BBQ saus is van oorsprong een klassieke Amerikaanse saus gemaakt van tomaten(ketchup), azijn, bruine suiker, en diverse kruiden en specerijen. Door deze basis ingrediënten bij elkaar toe te voegen krijg je een saus die zoet, zout en zuur is en in de meeste gevallen ook een heel klein pitje heeft. Bij een goede barbecue saus komt het hele spectrum aan smaken dus langs. BBQ saus wordt in vele gevallen geserveerd bij klaargemaakt vlees maar ook wordt het veelvoudig als lak gebruikt om vlees wat op de barbecue gaart in te smeren. Zo krijg je een karameliserend effect wat je spareribs, buikspek of wat anders zo lekker plakkerig maakt.
Het is bij het maken van barbecue saus belangrijk om er voor te zorgen dat je de saus goed inkookt en dit echt wel even de tijd geeft. Dit zorgt er namelijk voor dat je een mooie dikke saus hebt waarbij de smaken mooi intens zijn. Daarnaast is het belangrijk om de kruiden goed in te laten trekken voordat je als laatste de ketchup erbij doet. Het is allemaal niet heel ingewikkeld maar dus wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je de stappen goed volgt.
Je kan deze saus natuurlijk serveren bij een je standaard worstje of speklap. Maar ook als laksaus is dit echt perfect. Zo kan je dit gebruiken als lak voor je spareribs, moink balls en veel andere BBQ gerechten. Echt super veelzijdig dus als je het mij vraagt.
Nu je alle rand-informatie hebt, kunnen we beginnen aan het recept. Veel BBQ plezier!
En vond je het lekker? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast deze zelfgemaakte bbq saus ook geïnteresseerd in andere saus recepten? Wij hebben inmiddels echt een behoorlijke hoeveelheid saus recepten gemaakt in onze sauzen & marinades categorie. Werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dacht ik zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Knoflooksaus recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een paar maanden geleden hebben we deze knoflook saus als combi recept uitgewerkt bij onze Griekse
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We
Home Meater 2 plus review: Van A tot Z Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Ik werd door de importeur van Meater in Nederland benaderd of