Snij de uien door midden en bewaar alleen de buitenste ringen voor de bacon onion bombs. Meng vervolgens de BBQ rub door het rundergehakt en kneed hier balletjes van. Snijd vervolgens de cheddar kaas in blokjes in stop deze midden in de balletjes rundergehakt. Zorg dat je balletjes hebt die precies tussen de 2 uienringen in passen. Doe vervolgens de 2 uien ringen op elkaar met het gehakt er tussen en omwikkel dit met ontbijtspek. Als je hele grote uien hebt kan het zijn dat je 2 strookjes per onion bomb nodig hebt om het goed te omwikkelen.
Na het omwikkelen zien de uien bommetjes er ongeveer zo uit. Je bestrooit ze nu nog een beetje met de BBQ rub als finishing touch.
Maak vervolgens de BBQ klaar voor indirecte bereiding en stook deze op tot een koepeltemperatuur van 140 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur bereikt heeft voeg je het rookhout toe en leg je de bacon onion bombs op het rooster. Sluit vervolgens de deksel en laat dit gedurende een uur op deze temperatuur roken.
Na een uur smeer je de bacon onion bombs in met de BBQ saus en sluit je nogmaals de deksel voor een half uur. Nu heeft de BBQ saus mooi de tijd om te karameliseren en krijg je een mooi sticky effect. Na het half uur meet je de kerntemperatuur. Als het goed is zit je nu rond de 70 graden Celsius. Heb je dit nog niet bereikt? Sluit dan nog even de deksel en laat ze nog even verder garen.
Vervolgens zijn de bacon onion bombs klaar om geserveerd te worden. Geniet er van!