Picanha met Cowboy boter saus
Picanha met Cowboy boter saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een wereldstuk vlees is dit! Picanha van de BBQ. Dit steeds meer
Bacon en spek, ik ben er echt dol op. Het mooie aan bacon is dat je het werkelijk met van alles kunt combineren. Zo is het een fantastische toevoeging aan je broodje hamburger, kan je het gebruiken om bepaalde dingen te omwikkelen maar bovenal is het ook gewoon heel goed op zichzelf. In dit recept gaan we dus aan de slag met bacon en combineren we deze met een aantal zoete ingrediënten om er een soort bacon snoep van te maken ook wel candied bacon genoemd. Deze snack is over komen waaien uit de USA en wordt daar veelvuldig gebruikt in allerlei soorten bereidingen. Lees daarom snel verder als jij deze candied bacon ook graag klaar wil maken op je eigen BBQ!
Candied bacon staat simpelweg voor bacon snoep. Je maakt candied bacon door de bacon of ontbijtspek te voorzien van een laagje suiker voordat je deze op de BBQ legt. Het karameliserende effect van de suiker zorgt ervoor dat de bacon een krokant suikerlaagje krijgt wat uithardt nadat je deze van de BBQ af haalt. Laat het nu net zo zijn dat bacon en spek bijna met alles te combineren zijn. Deze candied bacon bewijst dat echter. Zoet en zout in een combinatie, echt perfect.
We bereiden deze bacon indirect op de BBQ, wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de bacon plakjes zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de bacon rondom doet garen.
Wij hebben in ons geval een bezoekje gebracht aan de lokale slager en hebben daar ontbijtspek laten snijden in 0.5cm dikte. Als je namelijk met de dunne plakjes ontbijtspek of bacon van de supermarkt aan de gang gaat heb je een grote kans dat het verbrand en het geheel net iets te knapperig wordt voor het mooie. Ik raad je dus aan even naar de slager te gaan om hiervoor het juiste product in huis te halen.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit bacon recept ook geïnteresseerd in andere recepten voor op de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Picanha met Cowboy boter saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een wereldstuk vlees is dit! Picanha van de BBQ. Dit steeds meer
Kip-Bacon Bites Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Heerlijk sappige kip omwikkeld met een krokant laagje bacon. Dat klinkt je als muziek in de
Iberico Rib Fingers van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Snacks van de BBQ, wij zijn er dol op! Het mooie aan
Teriyaki Skirt Steak van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over een iets minder bekend
Gewoonweg verrukkelijk. Nooit gedacht dat zoet en zout zo goed samen konden. Bedankt voor het recept!!
Fijn op te lezen dat het gesmaakt heeft Jasper. Jij bedankt voor je positieve recensie!