1theelepelsriracha saus(bijvoorbeeld Go-Tan met groene dop)
Instructies
Allereerst leggen we de bacon of ontbijtspek op een snijplank en strooien we de lichtbruine basterdsuiker eroverheen zodat deze goed bedekt zijn. Draai de spek vervolgens om en doe dit zelfde ook aan de andere kant.
Steek vervolgens de BBQ aan en maak deze klaar voor een indirecte bereiding op een koepeltemperatuur van 175 graden Celsius. Als de BBQ op deze temperatuur is mag de smokerbox met kersen rooksnippers op de brandende houtskool en sluit je de deksel voor 20 minuten. De bacon strips kunnen nu mooi extra rooksmaak opnemen. Meng in de tussentijd de 4 eetlepels maple syrup met de theelepel sriracha saus.
Pak na de 20 minuten je siliconen kwast en smeer de helft van het mengsel dat je hebt gemaakt uit over bacon strips. Sluit hierna voor een minuut of 5 weer de deksel. Vervolgens open je de deksel en draai je de bacon strips om en bedek je de andere kant met de restant van het mengsel. Sluit vervolgens de deksel weer voor 5 minuten.
Na de laatste 5 minuten mogen de bacon strips van de BBQ. Leg ze vervolgens even op een snijplank of bordje om een aantal minuutjes uit te harden zodat je echt een hard gekarameliseerd laagje krijgt. Eet smakelijk!