Heerlijk sappige kip omwikkeld met een krokant laagje bacon. Dat klinkt je als muziek in de oren zeker? Nou, ons dus ook! En daarom dachten we, dit gaan we maar eens even samen combineren op de BBQ. In principe wordt bijna alles beter met bacon en zo ook deze kipfilet haasjes. Lees dus snel verder als je wil weten hoe je deze kip-bacon bites van de BBQ klaar maakt!
Wat voor kip gebruik je?
Indirecte bereiding
We bereiden deze kip-bacon bites indirect op de BBQ wat betekend dat we ze niet rechtstreeks boven de kolen bereiden maar er vanaf of in ons geval bij de kamado met een plate setter ertussen. We roken gedurende de hele bereiding deze snack met de smokerbox in combinatie met de appel houten rooksnippers. De smokerbox in combinatie met de rooksnippers is erg geschikt voor de wat kortere bereidingen en het appelhout geeft een heerlijk zachte, niet te overheersende rooksmaak af die goed bij deze kip-bacon bites past.
Nog even een kleine toelichting voordat je aan het recept begint.
We hebben als smaakmakers in dit recept gebruik gemaakt van de dry rub voor kip van van Beekum Specerijen in combinatie met deze smokey BBQ saus. De knoflook en paprika uit de BBQ rub in combinatie met het licht zoete en rokerige van de BBQ saus zijn een wereld combinatie. Probeer deze maar eens uit!
Dus, hoe maak je deze kip-bacon bites van de BBQ?
Je volgt eigenlijk simpelweg het recept hieronder! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen en wanneer je dat moet doen.
Kip-Bacon Bites van de BBQ
Uitrusting
- 1 BBQ met deksel
- 1 vulling appelhouten rook snippers
Ingrediënten
- 450 gram kipfilet haasjes (1 verpakking)
- 1 pakje ontbijtspek of bacon (lange stroken)
- 3 eetlepels dry rub voor kip
- 100 ml smokey BBQ saus
Instructies
- Haal de kipfilet haasjes uit de verpakking en dep deze droog met keukenpapier. Gebruik vervolgens 1 lange strook ontbijtspek of bacon en rol deze om de kipfilet haasjes heen. Als het goed is heb je aan 1 strook ontbijtspek precies genoeg om ongeveer het gehele oppervlakte van de kip te bedekken.
- Strooi de BBQ rub over de kipfilet haasjes nadat deze omwikkeld zijn met spek. Zorg ervoor dat je het gehele oppervlakte voorziet met een laagje kruiden.
- Steek vervolgens de BBQ aan en maak deze klaar voor een indirecte bereiding. Ga voor een koepeltemperatuur van 150 graden Celsius. Als de BBQ deze temperatuur heeft bereikt voeg je de smokerbox toe, leg je de kipfilet haasjes op de BBQ en sluit je de deksel.Op deze temperatuur blijft de deksel 30 minuten gesloten en laat je de kip filet haasjes mooi roken.
- Hierna lak je de kip-bacon bites rondom met de BBQ saus en sluit je nog eens 10 minuten de deksel op dezelfde temperatuur. In deze 10 minuten kan de BBQ saus mooi karamelliseren en wordt het een sticky geheel.
- Hierna kunnen de kip-bacon bites van de BBQ en kan je ze serveren! In dit recept zijn we uitgegaan van een 2 stuks per persoon. Mocht je er meer willen maken dan verdubbel je simpelweg dit recept. Geniet ervan! Gaat vast lukken!
Voedingswaarden
Heb je bovenstaande kip-bacon bites nou zelf gemaakt?
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief.We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast deze BBQ snack met kip ook wel geïnteresseerd in andere soorten recepten van de BBQ? Kijk dan gerust eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten of BBQ snacks. Je kan ook een van de volgende recepten bekijken, wellicht zit daar wat interessants tussen : Japanse chicken wings, bacon wrapped onion rings, moink balls of chimichurri recept.
Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Ik ga ze vanavond maken maar dan Aziatische stijl. Aziatische rub en char sui bbq saus met sesamzaad, rode peper ringen en ringen bosui.
Klinkt goed Rick! Mooi dat je zelf een eigen variatie maakt op ons recept. Hopelijk heeft het gesmaakt! Groeten, Bart van Turn Don’t Burn