Een heerlijk smeuige brownie met stukjes stroopwafel en rolo gemaakt op de BBQ. Een echte parel om de avond mee af sluiten en je gasten voldaan mee naar huis te sturen. Of natuurlijk om zelf op te eten!
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord bbq brownie, brownie bbq, brownie van de bbq
Steek de BBQ aan en breng deze naar een temperatuur van 150 graden Celsius. Doe ondertussen de pure chocolade en de boter in een kom en smelt deze au bain-marie (zie uitleg in de inleiding). Laat hierna kort afkoelen en klop vervolgens de kristal suiker en bastard suiker er door. Het wordt een korrelig geheel. Klop vervolgens het de eieren en de eierdooier erdoor en meng flink voor 1 a 2 minuten. Roer vervolgens de bloem, zout en het bakpoeder erdoor en roer goed door. Hak vervolgens de 3 stroopwafels in kleine stukjes en meng de helft door het brownie beslag. Giet dit vervolgens in de gietijzeren skillet op het bakpapier. Snijd vervolgens de rolo's door de helft en beleg deze samen met de overgebleven stukjes stroopwafel op de bovenkant van de brownie.
Zet vervolgens de skillet op de BBQ welke ondertussen wel 150 graden moet zijn. Sluit vervolgens de deksel voor 40-45 minuten en laat bakken. Open vervolgens de deksel en kijk of de brownie mooi wat steviger is geworden. Hij hoeft niet helemaal hard te zijn maar wel stevig. Is dit nog niet het geval dan sluit je gewoon nog even de deksel.
Nadat de brownie mooi stevig is haal je hem uit de BBQ en laat je hem in de gietijzeren skillet zo'n 15-20 minuten afkoelen. Hierna kan je hem bij het bakpapier zo uit de skillet tillen en in stukken snijden op een snijplank. Genieten maar!