Picanha met Cowboy boter saus
Picanha met Cowboy boter saus Facebook Instagram Door Bart van Heulen Wat een wereldstuk vlees is dit! Picanha van de BBQ. Dit steeds meer opkomende
Wil je een echte smaakexplosie ervaren na een geslaagde BBQ avond? Dan is deze sticky toffee pudding van de barbecue er echt een die je moet proberen! Met slechts een paar ingrediënten en een beetje BBQ magie, maak je een dessert waar iedereen nog lang over zal napraten. De combinatie van de zachte kleffe cake achtige pudding met zelfgemaakte toffee saus is simpelweg onweerstaanbaar. Dus, laten we meteen aan de slag gaan!
Ja, je leest het goed! Hoewel het misschien ongebruikelijk klinkt, voegt de barbecue een unieke smaakdimensie toe aan dit toch wel, klassieke dessert. De subtiele smaak van neutrale houtskool zoals de marabu die we gebruiken tijdens deze bereiding geeft de sticky toffee pudding een twist die perfect past bij de rest van je BBQ gerechten. Het is de ideale afsluiter van je avond vol andere smaakvolle gerechten.
Het maken van caramel saus is eigenlijk heel eenvoudig, maar vergt wel wat aandacht. Je bereidt de saus terwijl de sticky toffee pudding gaart op je barbecue. Zo is hij klaar en nog warm op het moment dat je de pudding uit je barbecue haalt. Het is bij het klaarmaken van de saus wel belangrijk dat je er goed bij blijft en roert gedurende de hele bereiding. Suiker heeft namelijk de nijging om heel snel aan te branden en dat willen we natuurlijk niet.
We bereiden deze sticky toffee pudding indirect op de BBQ wat betekend dat de gietijzeren skillet waar we de pudding in maken niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toe voegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Vul dan de helft van je barbecue met kolen. Zo maak je een warme en koude zone en plaats je de skillet op dit koude gedeelte. Op het moment dat je dan de deksel sluit creëer je een soort oven effect wat de cake rondom doet garen. Op deze manier, als je de temperatuur laagt houdt hoef je ook niet bang te zijn dan de boel verbrand. Lekker gevoel toch?
Volg simpelweg onderstaand recept. We leiden je stap voor stap door het proces, zodat je zeker weet dat je de perfecte sticky toffee pudding serveert aan je gasten.
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast deze sticky toffee pudding ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende subcategorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Picanha met Cowboy boter saus Facebook Instagram Door Bart van Heulen Wat een wereldstuk vlees is dit! Picanha van de BBQ. Dit steeds meer opkomende
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn wat
Gegrilde donuts met banket bakkersroom en aardbeien Facebook Instagram Door Bart van Heulen Jaja, een plaatje is het niet? Deze donuts stelen werkelijk de show
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van