Rosbief van de BBQ
Rosbief van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Die lekkere plakjes rosbief van de supermarkt kennen we allemaal wel denk ik. Maar
Jaja, een plaatje is het niet? Deze donuts stelen werkelijk de show als het gaat om het afsluiten van een mooie BBQ avond. We hebben allemaal altijd wel een gaatje over voor een lekkere dessert toch? Dan ben je hier in ieder geval op de juist plek. Dit is er namelijk weer eentje die je niet zo snel gaat vergeten. Zo eenvoudig om klaar te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het zit hem ook vaak in de simpele dingen is het niet? Maar goed, onderstaand gaan we je eens even haarfijn uitleggen hoe jij deze gegrilde donuts met zelfgemaakt banketbakkersroom en verse aardbeien klaar maakt. Lees dus vooral, verder!
Ja, dat lees je goed! Je zal in eerste instantie wel zoiets denken van ben je wel helemaal lekker? Ik snap de gedachte. De grillsmaak die je krijgt van de houtskool of briketten is daarentegen echt fantastisch. Het geeft werkelijk een extra dimensie aan de donut en het past precies in lijn met de eerdere dingen die jij op de dag al klaar hebt gemaakt van de BBQ. Zo sluit jij de avond perfect af!
Nou, wel dus! Het is eigenlijk heel erg simpel en het vergt alleen wat aandacht en tijd. Banketbakkersroom bereid je namelijk warm en je spuit dit op je donuts op het moment dat het goed is afgekoeld en wat steviger is geworden. Het is dus verstandig als je dit de ochtend van de BBQ alvast klaar maakt zodat dit in de koelkast de tijd heeft om te koelen en wat aan te dikken. Maar goed, daar dus meer over verder in dit recept!
We grillen de donuts volgens de directe bereiding, wat betekend dat we ze rechtstreeks aan de warmte van de kolen of briketten blootstellen. Op deze manier krijgen we mooie grillstrepen, het oog wil namelijk ook wat toch? Daarnaast hebben wij gekozen voor de naturel gesuikerde donuts aangezien deze mooi de smaak van de banketbakkersroom en aardbeien naar voren laten komen. Met geglazuurde donuts zou dit ook wel kunnen maar dan kan je alleen de binnenkant van de opengesneden donuts grillen aangezien het anders zo’n kliederboel wordt.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast deze donuts van de BBQ ook geïnteresseerd om andere gerechten op de BBQ klaar te maken? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Rosbief van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Die lekkere plakjes rosbief van de supermarkt kennen we allemaal wel denk ik. Maar
Picanha op Braziliaanse Wijze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Picanha, we kennen het zo ondertussen allemaal wel! Dit heerlijk malse stuk vlees wat
Stroopwafel Dessert van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De BBQ, een bron van warmte en vuur. Een stuk gereedschap waar de
Oer hammetjesPig Wings van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Deze week zijn we aan de slag gegaan met deze hele stoere