Ga naar de inhoud

Gegrilde donuts met banket bakkersroom en aardbeien

Bart van Heulen, TurndontBurn

Jaja, een plaatje is het niet? Deze donuts stelen werkelijk de show als het gaat om het afsluiten van een mooie BBQ avond. We hebben allemaal altijd wel een gaatje over voor een lekkere dessert toch? Dan ben je hier in ieder geval op de juist plek. Dit is er namelijk weer eentje die je niet zo snel gaat vergeten. Zo eenvoudig om klaar te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het zit hem ook vaak in de simpele dingen is het niet? Maar goed, onderstaand gaan we je eens even haarfijn uitleggen hoe jij deze gegrilde donuts met zelfgemaakt banketbakkersroom en verse aardbeien klaar maakt. Lees dus vooral, verder!

Donuts op de BBQ?

Ja, dat lees je goed! Je zal in eerste instantie wel zoiets denken van ben je wel helemaal lekker? Ik snap de gedachte. De grillsmaak die je krijgt van de houtskool of briketten is daarentegen echt fantastisch. Het geeft werkelijk een extra dimensie aan de donut en het past precies in lijn met de eerdere dingen die jij op de dag al klaar hebt gemaakt van de BBQ. Zo sluit jij de avond perfect af! 

Banketbakkersroom, dat is toch niet zo makkelijk om klaar te maken?

Nou, wel dus! Het is eigenlijk heel erg simpel en het vergt alleen wat aandacht en tijd. Banketbakkersroom bereid je namelijk warm en je spuit dit op je donuts op het moment dat het goed is afgekoeld en wat steviger is geworden. Het is dus verstandig als je dit de ochtend van de BBQ alvast klaar maakt zodat dit in de koelkast de tijd heeft om te koelen en wat aan te dikken. Maar goed, daar dus meer over verder in dit recept!

Directe bereiding

We grillen de donuts volgens de directe bereiding, wat betekend dat we ze rechtstreeks aan de warmte van de kolen of briketten blootstellen. Op deze manier krijgen we mooie grillstrepen, het oog wil namelijk ook wat toch? Daarnaast hebben wij gekozen voor de naturel gesuikerde donuts aangezien deze mooi de smaak van de banketbakkersroom en aardbeien naar voren laten komen. Met geglazuurde donuts zou dit ook wel kunnen maar dan kan je alleen de binnenkant van de opengesneden donuts grillen aangezien het anders zo’n kliederboel wordt.

Dus, hoe maak je deze gegrilde donuts met banketbakkersroom en aardbeien van de BBQ?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.

Gegrilde donuts met banketbakkersroom en aardbeien

Wat een heerlijk dessert van de BBQ is dit! En zo simpel om te maken. Het staat werkelijk zo op tafel! Probeer hem zelf maar eens uit.
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans, BBQ, Nederlands
Trefwoord bbq donut, donut bbq
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 6 personen
Calorieën 450kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Voor de donuts

  • 6 stuks gesuikerde of niet gesuikerde donuts
  • 1 bakje verse aarbeien a 250-300 gram

Voor de banketbakkersroom

  • 65 gram suiker
  • 16 gram vanille suiker
  • 3 stuks eierdooiers
  • 40 gram bloem
  • 350 ml melk

Instructies

  • Allereerst gaan we op de ochtend van de BBQ de banketbakkers room klaarmaken. Dit doen we als volgt,
    Meng de 3 eierdooiers, de suiker en vanille suiker en kluts dit door elkaar in een kom. Als dit goed met elkaar is gemengd voeg je de bloem toe en roer je deze er ook helemaal goed door.
    Vervolgens zet je een steelpan op het vuur en verwarm je hier de melk in totdat het net gaat koken. Roer dit tijdens het verwarmen goed door want melk brand snel aan zonder beweging. Is de melk op temperatuur? Giet dan beetje bij beetje de melk door het mengsel wat je eerder hebt gemaakt. Roer het ondertussen goed door elkaar totdat het een geheel is geworden.
    Hierna doen we het mengsel terug in de pan en terug op het vuur. Ook nu is het erg belangrijk dat je het goed doorroert totdat het de dikte heeft van een dikke vla of pudding. Als je dit hebt bereikt giet je het mengsel in een schone kom en dek je deze af met folie. Je drukt de folie tegen de room aan zodat je geen vies velletje krijgt op het room terwijl het afkoelt. Laat het vervolgens iets afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst om helemaal terug te koelen.
  • De banketbakkersroom is na het afkoelen klaar voor gebruik. Het is nu alleen nog zaak dat je de aardbeien snijd in hele dunne plakjes en dat je de donuts door de midden snijd en kort grilt op beide kanten. Dit doen we door de BBQ voor te bereiden op 200 graden Celsius rechtstreeks boven de kolen. Let wel goed op met gesuikerde donuts van de suiker kan snel verbranden en dat willen we natuurlijk niet.
    Haal de donuts van de BBQ wanneer je mooie grillstrepen op je donuts hebt gemaakt.
    donut bbq
  • Vervolgens spuiten we eerst een laag banketbakkersroom op de donuts. Dit doen we door een spuitzak of een diepvries zak te vullen met de room en hier een hoekje aan de onderkant uit te knippen. Op deze manier kan je mooi doseren en de donuts voorzien van een mooie room laag. Na de eerste room laag leggen we hier de plakjes aardbeien op en volgt er nog een laag banketbakkers room. Hierna gaat de bovenkant er op en is de donut klaar om geserveerd te worden!
    Geniet ervan!
    donut bbq

Voedingswaarden

Calories: 450kcal

Heb je de gegrilde donuts met room en aardbeien nou zelf gemaakt op de BBQ?

Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.

Ben je naast deze donuts van de BBQ ook geïnteresseerd om andere gerechten op de BBQ klaar te maken? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere recepten

rosbief bbq

Rosbief van de BBQ

Rosbief van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Die lekkere plakjes rosbief van de supermarkt kennen we allemaal wel denk ik. Maar

Picanha op Braziliaanse wijze

Picanha op Braziliaanse Wijze

Picanha op Braziliaanse Wijze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Picanha, we kennen het zo ondertussen allemaal wel! Dit heerlijk malse stuk vlees wat

stroopwafel bbq

Stroopwafel dessert van de BBQ

Stroopwafel Dessert van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De BBQ, een bron van warmte en vuur. Een stuk gereedschap waar de

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept