Ga naar de inhoud

Gegrilde donuts met perzik crème

Bart van Heulen achter de BBQ

Laten we eerst beginnen met de rechtmatige eigenaar van deze creatie, namelijk John Versleijen van @johnny’sBBQmancave. Hij verdiend hier een eervolle vermelding omdat hij deze variatie maakte op mijn gegrilde donut met banketbakkersroom dessert. En niet zo maar een variatie, echt een kanon van een toetje voor op de barbecue. Lees lekker verder hoe hij dit precies deed en waarom je deze gewoon een keer wilt maken.

De vulling doet het hem

Een donut grillen kan natuurlijk iedereen wel, het is voornamelijk de vulling die je helemaal aan kan passen naar wens, en dat is in dit recept dus ook gebeurd. We mengen mascarpone met advocaat, vanille suiker en een halve geraspte perzik. Dit in een spuitzak op je gegrilde donuts en voila, een kanon van een dessert. Oh ja, laten we vooral de geraspte pistache niet vergeten, wat een fantastische aanvulling is dat.

Waar beginnen we? 

Dat ga ik je hieronder in het recept precies laten zien, laten we beginnen! 

Gegrilde donuts met perzik crème

Gegrilde donuts van de BBQ met een crème van perzik, mascarpone en advocaat. Echt een heerlijk BBQ dessertje als je het mij vraagt!
Gang dessert, Nagerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord donut dessert, donut toetje
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 6 personen
calorieën 550kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ
  • 1 spuitzak
  • 1 rasp
  • 1 snijplank en scherp mes

Ingrediënten

  • 6 gesuikerde donuts
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram advocaat
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 halve geraspte perzik
  • 25 gram pistachenoten
  • 8-10 aardbeien

Instructies

  • We maken allereerst de vulling klaar door een perzik voor de helft fijn te raspen. Dit is het makkelijkst door de perzik eerst door de helft te snijden, te ontpitten en dan van binnenuit tot aan de schil te raspen. Hierna mengen we de mascarpone, advocaat, vanille suiker en perzik rasp goed door elkaar. Doe dit in een spuitzak en bewaar het in de koelkast voor een uur om de boel een beetje op te laten stijven.
    We steken nu de barbecue aan en gaan voor een directe setup waar we de donuts direct boven de kolen kunnen grillen. Ga voor ongeveer 150 graden Celsius in de koepel. Grill beide kanten van de donuts kort en kijk uit dat de suikers niet verbranden, dit geeft namelijk een bittere smaak. We willen hier enkel wat mooie grill strepen als effect.
    IMG 20240822 WA0003 e1724403388149 - Turn Don't Burn
  • Snijd vervolgens de donuts open en de aardbeien in dunne plakjes. Spuit een laag van het mengsel in de spuitzak op de donuts en beleg deze met een paar plakjes aardbeien. Sluit vervolgens de deksel van de donut.
    IMG 20240822 WA0008 e1724403657441 - Turn Don't Burn
  • Top het geheel hierna af met wat pistache rasp en optioneel nog een aardbei in het midden.
    Genieten maar!
    Gegrilde donut met perzik crème

Heb je deze gegrilde donuts met perzik crème en pistache zelf gemaakt?

Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt.

Ben je naast deze donuts van de BBQ ook geïnteresseerd om andere gerechten op de BBQ klaar te maken? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

De ultieme BBQ saus maken

De ultieme BBQ saus

De ultieme BBQ saus Facebook Instagram Door Bart van Heulen Ik had nog helemaal geen recept voor zelfgemaakte BBQ saus. Dus dacht dat dit wel

spareribs marinade kersen op deze cherry ribs

Spareribs met kersen marinade

Spareribs met kersen marinade Facebook Instagram Door Bart van Heulen Spareribs, we kennen ze natuurlijk allemaal wel. Er is toch werkelijk ook niets lekkerder dan

Cajun gambas bbq recept

Cajun gamba’s van de BBQ

Cajun gamba’s van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen De Cajun style keuken is wat mij betreft echt een van de betere keukens

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept