We maken allereerst de vulling klaar door een perzik voor de helft fijn te raspen. Dit is het makkelijkst door de perzik eerst door de helft te snijden, te ontpitten en dan van binnenuit tot aan de schil te raspen. Hierna mengen we de mascarpone, advocaat, vanille suiker en perzik rasp goed door elkaar. Doe dit in een spuitzak en bewaar het in de koelkast voor een uur om de boel een beetje op te laten stijven.We steken nu de barbecue aan en gaan voor een directe setup waar we de donuts direct boven de kolen kunnen grillen. Ga voor ongeveer 150 graden Celsius in de koepel. Grill beide kanten van de donuts kort en kijk uit dat de suikers niet verbranden, dit geeft namelijk een bittere smaak. We willen hier enkel wat mooie grill strepen als effect.
Snijd vervolgens de donuts open en de aardbeien in dunne plakjes. Spuit een laag van het mengsel in de spuitzak op de donuts en beleg deze met een paar plakjes aardbeien. Sluit vervolgens de deksel van de donut.
Top het geheel hierna af met wat pistache rasp en optioneel nog een aardbei in het midden. Genieten maar!