Entrecote met Salsa Verde van de BBQ
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn
Het was weer eens tijd om een lekker dessert klaar te maken op de BBQ. De laatste keer dat we fruit gebruikten in een dessert was dat sinaasappel en dat was ons erg goed bevallen dus gaan we deze keer aan de slag met een banaan. Aangezien chocolade het eigenlijk ook overal wel goed bij doet probeerde we dat ook gewoon in dit dessert en je raad het al, dat was natuurlijk ook gewoon fantastisch lekker. Het mooie aan dit dessert is dat je het aan het einde van je BBQ sessie nog heel goed klaar kunt maken. Je hebt namelijk niet mega veel warmte nodig. Zolang de chocolade maar smelt krijg je eigenlijk gewoon een vet lekker dessert! Lees dus gerust verder als je meer te weten wil komt over hoe je dit overheerlijke BBQ dessert klaar kunt maken.
Wat gebruik je allemaal om dit bananen dessert klaar te maken?
Het is eigenlijk heel simpel. Je pakt een banaan, snijd deze open en voegt daar de chocolade aan toe. Vervolgens voeg je hier nog een bolletje van je favoriete ijs aan toe. Dit is natuurlijk de wel heel beknopte versie en hoe het precies werkt leggen we je onderaan in het recept uit.
We bereiden deze bananen indirect op de BBQ , dat betekend dat we ze niet rechtstreeks boven de kolen plaatsen maar ervan af. Dit doen we in onze kamado BBQ doormiddel van een platesetter. Bij een kogel BBQ of andere BBQ zorg je gewoon dat je de bananen zo ver mogelijk van de kolen vandaan legt. Op deze manier creëren we als de deksel gesloten is een soort oven effect wat er voor zorgt dat de bananen rondom mooi gegaard word.
Het mooie van dit gerecht is dat je eindeloos kunt combineren. Zo hebben we op het internet variaties voorbij zien komen met pecan noten of met popcorn. Wij gaan in onze versie voor een combinatie van melkchocolade en de welbekende rolo chocolaatjes. Door de rolo krijg je een karamel effect aan je banaan. Dit in combinatie met het vanille ijs is een werkelijk genot. Maar goed, eindeloos combineren is dus echt mogelijk! Probeer eerst deze maar eens uit en laat ons daarna gerust weten hoe jij je banaan het liefst op de BBQ bereid!
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast dit banaan met chocolade en ijs dessert ook geïnteresseerd in andere desserts van de BBQ? Kijk dan gerust eens naar de categorie BBQ desserts. Hier hebben we allerlei soorten desserts uitgewerkt die je kan maken op de BBQ. De desserts hebben zowel lange als korte bereidingstijden zoals dit bananen dessert. Kijk dus zelf maar eens als je op zoek bent naar meer inspiratie!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Smakelijke groet,
Turn Don’t Burn
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn
Griekse kipspiesjes met knoflooksaus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, we houden er volgens mij allemaal wel van. Buiten de gyros
Flat Iron Steak van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie weer wat meer vertellen over nog wat onbekend
Home Côte de Boeuf met Compound Boter Facebook Instagram Door Bart van Heulen Côte de Boeuf, wat mij betreft de crème de la crème van
Heerlijk simpel te maken toetje, ik heb hem gemaakt met pure chocolade en wat liqor 43 en een bolletje ijs.
Super bedankt voor het idee!
Bedankt voor je mooie recensie Linda en dat klinkt goed! Dat vinden wij precies ook het mooie van barbecuen, lekker je eigen variaties verzinnen!