Snijd de banaan over de zijkant in en open zodat je een ruimte krijgt om de chocolade tussen te stoppen. Het insnijden van de zijkant doe je zodat je de banaan dan gewoon op zijn kant in de BBQ kan leggen en dat de inhoud er niet uitlekt, dit zou natuurlijk zonde zijn. Vervolgens stop je in de ruimte om en om een rolo en een stukje chocolade totdat je de hele opening hebt gevuld.
Zorg er voor dat je vervolgens de BBQ aansteekt op een temperatuur van 150 graden Celsius en ga voor een indirecte bereiding. Mocht je de BBQ niet helemaal meer op deze temperatuur krijgen is dat niet erg, dan duurt het gewoon wat langer voordat het klaar is. Je gaart de bananen vervolgens net zo lang totdat de buitenkant van de schil helemaal bruin is geworden en dat de chocolade en rolo mooi gesmolten is.
Serveer de banaan vervolgens lekker met een bolletje vanille ijs of een andere ijssoort naar keuze. Dat bolletje ijs maakt het gerechtje net af dus zeker doen! Geniet ervan!