Snelle Pulled Pork van de BBQ
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van
Côte de Boeuf, wat mij betreft de crème de la crème van stukken vlees die je kan bereiden op je BBQ. Dit fantastische stuk vlees heeft een perfecte combinatie van vet, structuur en mals vlees mits je dit op de juiste manier bereid. We hebben er daarom in deze bereiding voor gekozen om het vlees met de reverse sear methode klaar te maken en te voorzien van een mooie romige compound boter met een hint van koffie en pepers. Het vlees zelf hebben we enkel gekruid met zout omdat dit simpelweg geen stuk vlees is om in te smeren met een kruiden rub, althans zo denk ik er over. In deze bereiding laten we de Côte de boeuf echt centraal staan en zorgen we ervoor dat je de prachtige smaken van dit vlees echt goed kunt proeven.
De Côte de Boeuf komt net als de ribeye uit het ribstuk van het rund. In tegenstelling tot de ribeye wordt de Côte de Boeuf enkel gesneden uit het voorste deel van dit ribstuk. Dit wordt gedaan met een goede reden, naarmate je namelijk verder naar achter gaat op het ribstuk kom je vlees tegen dat steeds meer heeft moeten bewegen tijdens de levensduur van het dier. Het voorste gedeelte waar in dit geval de Côte de Boeuf uit wordt gesneden beweegt veel minder en is daarom nog zachter en malser als de ribeye. Daarnaast koop je de Côte de Boeuf met bot en al, dit bot geeft niet perse extra smaak af maar beschermt het vlees wel mooi tegen het directe grillen op hoge temperaturen.
De reverse sear methode houdt in dat je het vlees eerst indirect op een lage temperatuur gaart tot een bepaalde kerntemperatuur en hierna het vlees direct boven het vuur grilt om de gewenste korst te krijgen. Op deze manier als je de temperaturen goed in de gaten houdt kan je het vlees bijna niet te ver doorgaren. In tegenstelling tot het direct grillen van vlees heb je vaak dat de binnenkant nog erg rosé is terwijl de buitenkant al lang klaar is. Je hebt met de reverse sear methode dus veel meer controle en dat geeft tijdens de bereiding van een stuk vlees als dit wel een prettig gevoel.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit Côte de Boeuf recept ook geïnteresseerd in andere recepten voor op de BBQ? Wij hebben inmiddels meer dan 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens naar de categorie Alle BBQ recepten. Hier staan de verschillende recepten in een archief met zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van
Sriracha gehaktballetjes van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Gehaktballetjes, de welbekende snack voor op de verjaardag of feestje. Hiermee zit je eigenlijk
Oosterse Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Spareribs, we kennen ze ondertussen allemaal wel. Het mooie aan deze vleesribbetjes is dat
Candied Bacon Facebook Instagram Door Bart van Heulen Bacon en spek, ik ben er echt dol op. Het mooie aan bacon is dat je het