We beginnen met het marineren van de zalm zijde. We doen alle ingredienten van de marinade in een ziplock zak en voegen hier de zalmzijde aan toe. We laten dit vervolgens optimaal 2 uur in de koelkast marineren en minimaal 30 minuten. Zorg ervoor dat je het af en toe omdraait zodat de marinade overal komt. Hierna steken we de barbecue aan en gaan we roken op een koepeltemperatuur van 75 graden Celsius. Zodra de barbecue op deze temperatuur is voeg je het rookhout toe, steek je de kernthermometer in de zalm en leg je het op de barbecue. Je sluit nu de deksel en laat deze gesloten tot de zalm een kerntemperatuur van 50 graden Celsius heeft bereikt.
Nadat je de zalm hebt gerookt ziet deze er ongeveer zo uit. Je kan nu voorzichtig met een vork de zalm pullen. Hierna snijd je de brioche broodjes open en grill je deze kort aan de binnenkant op de barbecue. Nu is het tijd om de komkommer julliene te snijden in hele dunne plakjes van zo'n 1cm breed. Maak daarna het sausje klaar door mayonaise met honing en sriracha saus te mengen.
We gaan nu de broodjes opmaken door te beginnen met een laagje saus, daarop de pulled zalm. Dek dit af met wat veldsla, de komkommer en het kapje van het broodje ingesmeerd meet nog een beetje saus. Genieten geblazen, eetsmakelijk!