Ga terug
+ servings

Aziatische zalm bonbons van de BBQ

Overheerlijke umami smaken met deze Aziatische style zalm bonbons. Sushi maar dan vanaf je eigen barbecue in je achtertuin, wat wil een mens nog meer!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord zalm bonbons, zalm bonbons bbq, zalm bonbons maken
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 350kcal
Kosten 25 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Instructies

  • Haal het stuk zalm uit de verpakking en dep deze goed droog. Snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 2x2cm en leg deze in een diep bord of schaal om te marineren.
    Zalm in blokjes snijden
  • Voeg vervolgens de halve theelepel 5 spice en 2 eetlepels sojasaus toe aan de zalm blokjes en meng dit goed door elkaar. Nu kan het het geheel een 20-30 minuten de koelkast in om goed te marineren.
    Zalm bonbons marineren
  • Als de zalm heeft gemarineerd in de koeling is het tijd deze blokjes mooi op de ceder houten rookplank te leggen. Deze hoeft overigens niet van te voren in water te hebben gestaan. De bereiding is namelijk heel kort, en daarom hebben we wel goede rook nodig van de plank.
    Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de blokjes is en smeer ze vervolgens in met de teriyaki sesam saus.
    Nu is het tijd om de barbecue aan te steken. We gaan voor een koepeltemperatuur van 150 graden Celsius. Als de barbecue dit heeft bereikt mag de rookplank direct op het rooster boven de kolen. We sluiten vervolgens de deksel en laten dit gedurende 15-20 minuten roken totdat de zalm een kerntemperatuur heeft van 49 graden Celsius. Gaar je hem verder door dan 52 graden? Dan zetten de eiwitten uit en krijg je hele droge zalm, dit wil je dus niet. Let hier dus goed op.
    Zalm bonbons op de rookplank
  • Zodra de kerntemperatuur is bereikt mag de plank van de barbecue en doe je op elke zalm bonbon een dotje wasabi mayonaise en wat sesamzaadjes. Het is nu aanvallen geblazen.
    Geniet er van!
    Aziatische zalm bonbons van de BBQ

Voedingswaarden

Calories: 350kcal