Haal de skirt steak uit de verpakking en dep deze goed droog met keukenpapier, laat deze vervolgens op kamertemperatuur komen.
Zet vervolgens een steelpan op het vuur en meng alle ingrediënten van de saus behalve de maïzena en breng dit aan de kook. Na 10 minuten zachtjes koken meng je de maïzena met 1 eetlepel water in een apart schaaltje en roer je totdat de klontjes weg zijn. Dit voeg je vervolgens toe aan de saus die zachtjes staat te koken en je laat het geheel nog even een paar minuten door pruttelen totdat het goed gebonden is. Laat het vervolgens wat afkoelen.
Leg vervolgens de skirt steak in een mengkom en giet hier de marinade overheen. Meng dit goed en laat het geheel 15-30 minuten marineren. Steek in de tussentijd je BBQ aan en ga voor een koepel temperatuur van 250 graden Celsius.
De skirt steak mag nu direct boven het vuur op het rooster. Grill dit 2-3 minuten aan beide kanten of totdat de kerntemperatuur van 52-54 graden is bereikt en haal het vervolgens van de BBQ.
snijd de skirt steak vervolgens kort op de draad zoals uitgelegd in de inleiding van het recept. Na het aansnijden bestrooi je het geheel nog met wat gebakken uitjes en voilà! Geniet ervan!