Ga naar de inhoud

Salsa verde recept

Bart van Heulen achter de BBQ

Salsa verde, een fantastische groene saus met een verfrissende en kruidige smaak die perfect past bij tal van steaks en gerechten. Of het nu gaat om gegrilde vis, geroosterde groenten of als smaakvolle dip voor tortillachips, salsa verde voegt een heerlijke dimensie toe aan elke maaltijd. Ben jij ook zo’n liefhebber van deze saus? Lees dan snel verder en ontdek hoe je zelf deze salsa verde maakt volgens mijn manier.

Wat is salsa verde?

Voor degenen die nog niet bekend zijn met salsa verde, laten we eerst even kort uitleggen wat het is. Salsa verde, wat letterlijk “groene saus” betekent in het Spaans, is een traditionele Italiaanse saus die wordt gemaakt van verse kruiden, zoals peterselie, koriander, basilicum gecombineerd met knoflook, citroensap, olijfolie en soms ook kappertjes of ansjovis. Het resultaat is een volle aromatische saus die barst van de smaak. Echt ongekend lekker. 

Het verschil tussen salsa verde en chimichurri?

Salsa verde en chimichurri zijn beide populaire sauzen die vaak geserveerd worden bij vlees maar ze verschillen sterk in smaak en ingrediënten. Salsa verde is een Italiaanse saus die echt fris en kruidig smaakt en een lichte zuurtje heeft. Aan de andere kant heeft chimichurri een intense knoflook smaak, aangevuld met de pittige kick van rode peper en een zuurtje van rode wijnazijn. Het belangrijkste verschil tussen de twee sauzen is denk ik de regionale afkomst en de specifieke kruiden en die worden gebruikt wat vervolgens weer resulteert in een totaal verschillend smaakprofielen. Echt totaal andere sauzen dus!

Dus, hoe maak je dit salsa verde recept klaar?

Je volgt eigenlijk simpelweg de onderstaande stappen! Hierin leggen we je precies uit wat je moet doen.

Salsa verde recept

Wat is dit een heerlijke kruidige saus. Nu gemakkelijk zelf in een handomdraai te maken. Geniet ervan!
Gang Bijgerecht, Marinades, Sauzen
Keuken Italiaans
Trefwoord salsa verde bbq, salsa verde recept
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 150kcal

Uitrusting

  • 1 Blender
  • 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 bos verse peterselie
  • 1 klein bosje verse basilicum
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • een halve sjalot
  • sap van een citroen
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Dit werkt eigenlijk heel erg simpel. Je plukt de blaadjes van de basilicum en peterselie en stopt dit met alle andere ingrediënten in een blender/mixer en blend dit samen tot een mooie gladde saus. Breng de saus vervolgens op smaak met zout en peper. Heerlijk om te serveren bij een dikke entrecote zoals wij hebben gedaan op onderstaande afbeelding.
    entrecote bbq

Heb je deze salsa verde zelf gemaakt?

En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!

We hebben naast dit recept voor salsa verde ook vele andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie bbq recepten. Hier geven we je naast recepten ook uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips & tricks.

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren!

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

Low & Slow BBQ-en, hoe het werkt

Snelle Pulled Pork van de BBQ

Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van

loaded nachos

Kamado recepten voor beginners

Kamado recepten voor beginners Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het voordeel

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Volg je mij al op Instagram?

Voor wekelijks nieuwe BBQ-recepten en tips!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.