Snelle Pulled Pork van de BBQ
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een
Salsa verde, een fantastische groene saus met een verfrissende en kruidige smaak die perfect past bij tal van steaks en gerechten. Of het nu gaat om gegrilde vis, geroosterde groenten of als smaakvolle dip voor tortillachips, salsa verde voegt een heerlijke dimensie toe aan elke maaltijd. Ben jij ook zo’n liefhebber van deze saus? Lees dan snel verder en ontdek hoe je zelf deze salsa verde maakt volgens mijn manier.
Voor degenen die nog niet bekend zijn met salsa verde, laten we eerst even kort uitleggen wat het is. Salsa verde, wat letterlijk “groene saus” betekent in het Spaans, is een traditionele Italiaanse saus die wordt gemaakt van verse kruiden, zoals peterselie, koriander, basilicum gecombineerd met knoflook, citroensap, olijfolie en soms ook kappertjes of ansjovis. Het resultaat is een volle aromatische saus die barst van de smaak. Echt ongekend lekker.
Salsa verde en chimichurri zijn beide populaire sauzen die vaak geserveerd worden bij vlees maar ze verschillen sterk in smaak en ingrediënten. Salsa verde is een Italiaanse saus die echt fris en kruidig smaakt en een lichte zuurtje heeft. Aan de andere kant heeft chimichurri een intense knoflook smaak, aangevuld met de pittige kick van rode peper en een zuurtje van rode wijnazijn. Het belangrijkste verschil tussen de twee sauzen is denk ik de regionale afkomst en de specifieke kruiden en die worden gebruikt wat vervolgens weer resulteert in een totaal verschillend smaakprofielen. Echt totaal andere sauzen dus!
Je volgt eigenlijk simpelweg de onderstaande stappen! Hierin leggen we je precies uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit recept voor salsa verde ook vele andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie bbq recepten. Hier geven we je naast recepten ook uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips & tricks.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een
Home De BBQ aansteken, hoe doe je dat? Door Bart van Heulen Dat is natuurlijk een hele goede vraag. Veel mensen zullen wel denken, dat
Home Houtskool of briketten: welke gebruik je wanneer? Door Bart van Heulen Een van de meest gestelde vragen in BBQ land is toch wel deze
Home Kamado recepten voor beginners Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het