Ga naar de inhoud

Salsa van meloen en avocado

Bart van Heulen achter de BBQ

Ik wilde eens wat anders als de welbekende mango salsa die we tegenwoordig overal zien verschijnen. Met die reden ben ik dan ook aan het experimenteren gegaan en is deze meloen salsa tot stand gekomen. Deze salsa combineert de zoete smaak en zachte structuur van meloen met het romige van de avocado. Hierdoor ontstaat een heerlijke mix van smaken en textuur die perfect past bij een breed scala van gerechten. Serveer het vervolgens bij een broodje cajun chicken of bij geroosterde groenten, het kan allemaal. Deze meloen salsa voegt echt een nieuwe dimensie toe aan je maaltijd. Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke salsa maakt? Lees dan snel verder en ontdek mijn recept!

Waar bestaat deze salsa allemaal uit?

We beginnen met het snijden van de cantaloupe meloen en avocado in kleine blokjes. Vervolgens hakken we een halve jalapeno fijn, dit doen we ook met wat munt blaadjes. Als laatst knijpen we een hele limoen en een halve teen knoflook uit over het geheel en brengen we het verder op smaak met peper en zout. Het resultaat is een verfrissende en kleurrijke salsa boordevol smaak. Het zoete van de meloen en het romige van de avocado vormen een perfecte tegenhanger voor de kruidige munt en pittige jalapeno, waardoor een mooie gebalanceerde salsa ontstaat.

Wat is het verschil tussen de bekende mango salsa en deze van meloen?

Er ontstaat vooral een heel zacht smaakprofiel die iets minder zuur is als bij mango. Een die wat mij betreft nog beter past bij gerechten in de breedte. Ik ben dan zelf ook echt enthousiast over deze salsa. Overigens hebben we voor deze versie de cantaloupe meloen gebruikt aangezien deze qua zoetheid wat mij betreft het beste smaakprofiel heeft. Je kan natuurlijk ook variëren en daar een andere meloen voor gebruiken. Ik kan me namelijk voorstellen dat dit ook erg lekker is met de galia meloen! 

Dus, hoe maak je deze meloen salsa klaar?

Je volgt eigenlijk simpelweg de onderstaande stappen! Hierin leggen we je precies uit wat je moet doen.

Salsa van meloen en avocado

Overheerlijke salsa van meloen en avocado die het volledig smaakprofiel heeft. Een zoetje, zoutje, zuurtje en pitje. Precies wat je nodig hebt als toevoeging op een lekkere burger, of een broodje cajun kip. Het kan allemaal!
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans, Spaans
Trefwoord recept salsa, recept salsa saus, salsa recept
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 personen
calorieën 200kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 mes en snijplank
  • 1 serveerbakje
  • 1 mengkom
  • 1 lepel
  • 1 knoflookpers

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd allereerst de avocado en meloen in kleine blokjes en voeg dit toe aan een bakje. Hak nu een halve jalapeno peper zonder zaadjes en de blaadjes munt fijn en voeg dit ook toe. Knijp nu de limoen helemaal uit over het geheel en meng alles door elkaar. Proef de salsa nu, mocht het wat jou betreft nog wat meer smaak hebben voeg dan de gewenste hoeveelheid peper en zout toe.
    That's it! Geniet ervan.
    cantaloupe salsa recept

Heb je dit salsa recept zelf gemaakt?

En is het je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!

We hebben naast dit recept voor meloen salsa ook vele andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie bbq recepten. Hier geven we je naast recepten ook uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips & tricks.

Turn Don’t Burn is een platform om BBQ te leren!

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

Low & Slow BBQ-en, hoe het werkt

Snelle Pulled Pork van de BBQ

Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een

loaded nachos

Kamado recepten voor beginners

Home Kamado recepten voor beginners Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept