Entrecote met Salsa Verde van de BBQ
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn
Ik wilde eens wat anders als de welbekende mango salsa die we tegenwoordig overal zien verschijnen. Met die reden ben ik dan ook aan het experimenteren gegaan en is deze meloen salsa tot stand gekomen. Deze salsa combineert de zoete smaak en zachte structuur van meloen met het romige van de avocado. Hierdoor ontstaat een heerlijke mix van smaken en textuur die perfect past bij een breed scala van gerechten. Serveer het vervolgens bij een broodje cajun chicken of bij geroosterde groenten, het kan allemaal. Deze meloen salsa voegt echt een nieuwe dimensie toe aan je maaltijd. Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke salsa maakt? Lees dan snel verder en ontdek mijn recept!
We beginnen met het snijden van de cantaloupe meloen en avocado in kleine blokjes. Vervolgens hakken we een halve jalapeno fijn, dit doen we ook met wat munt blaadjes. Als laatst knijpen we een hele limoen en een halve teen knoflook uit over het geheel en brengen we het verder op smaak met peper en zout. Het resultaat is een verfrissende en kleurrijke salsa boordevol smaak. Het zoete van de meloen en het romige van de avocado vormen een perfecte tegenhanger voor de kruidige munt en pittige jalapeno, waardoor een mooie gebalanceerde salsa ontstaat.
Er ontstaat vooral een heel zacht smaakprofiel die iets minder zuur is als bij mango. Een die wat mij betreft nog beter past bij gerechten in de breedte. Ik ben dan zelf ook echt enthousiast over deze salsa. Overigens hebben we voor deze versie de cantaloupe meloen gebruikt aangezien deze qua zoetheid wat mij betreft het beste smaakprofiel heeft. Je kan natuurlijk ook variëren en daar een andere meloen voor gebruiken. Ik kan me namelijk voorstellen dat dit ook erg lekker is met de galia meloen!
Je volgt eigenlijk simpelweg de onderstaande stappen! Hierin leggen we je precies uit wat je moet doen.
En is het je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit recept voor meloen salsa ook vele andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie bbq recepten. Hier geven we je naast recepten ook uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips & tricks.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Entrecote met Salsa Verde van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We hebben onszelf weer eens overtroffen in dit recept want mennn
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een
Home Houtskool of briketten: welke gebruik je wanneer? Door Bart van Heulen Een van de meest gestelde vragen in BBQ land is toch wel deze
Home Kamado recepten voor beginners Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het