Bavette rollade BBQ recept
Bavette rollade BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Hier gaan we dan, de Bavette rollade. Dit recept zie ik de laatste tijd veel
Dit is er wel weer een voor in boeken hoor. Ik dacht, ik doe het een keer weer helemaal anders. Cajun kennen de meeste mensen inmiddels allemaal wel, maar de toevoeging van de cantaloupe meloen salsa is ongekend. Dat maakt dit broodje kip toch net even anders als dat je gewend bent. Het zorgt er namelijk voor dat de vrij uitgesproken smaken van de cajun kruiden mix, die je overigens zelf maakt in dit recept, een soort zachte landing krijgen. Echt alsof het zo bedoeld is. Ben je nu benieuwd geworden naar dit kip cajun recept? Lees dan lekker verder waar ik je eerst wat meer vertel over wat Cajun überhaupt betekend en waar het vandaan komt.
Cajun is een smaak/kruidencombinatie die zijn oorsprong vindt in de Cajun-cultuur van Louisiana in de Verenigde Staten. De Cajuns zijn afstammelingen van Franse kolonisten die zich in de 18e eeuw in Louisiana vestigden, met name in de regio rondom New Orleans. Ze brachten hun eigen culinaire tradities met zich mee, die vermengd raakten met invloeden van de inheemse Amerikaanse, Afrikaanse en Spaanse keukens. Dit resulteerde in kruidige en hartige smaken.
Zo, nu we een beetje geschiedenis hebben gehad vertel ik je even in het kort wat we gaan doen. We maken eerst zelf een cajun kruidenmix. Daarna kruiden we de kip en maken we de meloen salsa. Vervolgens steken we de barbecue aan die we klaarmaken met een indirect en een direct gedeelte. Zodat we niet alleen kunnen grillen, maar ook indirect kunnen garen. Dit doen wij overigens op onze kamado barbecue doormiddel van een halve maan platesetter. Heb je een ketel barbecue? dan vul je hem voor de helft zodat je een plek creëert waar het vlees kan liggen zonder dat dit boven de kolen ligt.
Daarna wanneer de kip de gewenste kerntemperatuur heeft behaald en gaar is leggen we de broodjes nog even kort op de barbecue voor een getoast effect. Hierna beleggen we de broodjes met de kip en de meloen salsa en gaan we genieten. Moet lukken toch?
Kip is zoals veel mensen weten wel erg gevoelig en dient op de juiste gaarheid te worden gegeten. Anders heb je de kans om echt goed ziek te worden en dat willen we natuurlijk niet. Daarom is het belangrijk om in ieder geval een kerntemperatuur van 72 graden Celsius aan te houden. Dan is de kip zogezegd ‘well done’ en veilig om te eten. We gebruiken daarnaast in ons recept kippendijen van Nederlands scharrelkippetjes. Deze kopen we bij The Butchery, wat ons betreft echt mega kwaliteit.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast dit cajun kip recept ook geïnteresseerd in andere recepten? Wij hebben inmiddels echt een bak recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee bezig bent. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Bavette rollade BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Hier gaan we dan, de Bavette rollade. Dit recept zie ik de laatste tijd veel
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low & slow
Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het internet
Pulled chicken uit de Dutch Oven Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled chicken uit de Dutch oven, wat mij betreft echt het ultieme verjaardagsfeest