Mediterrane kip gehaktballetjes van de BBQ
Mediterrane kip gehaktballetjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Echt weer een topsnack van de barbecue als je het mij vraagt.
De Cajun style keuken is wat mij betreft echt een van de betere keukens in de wereld. Dat is vooral omdat deze keuken hele uitgesproken smaken gebruikt met veel diepte. Laat ik dit nu net zo erg kunnen waarderen. Het is namelijk ook wel echt iets dat bij barbecue past, uitgesproken smaken die je echt wat doen. Ik ging met die gedachten dus aan de gang en omdat ik zo’n fan ben van garnalen en dan met name gamba’s dacht ik hier een mooi recept voor te maken en deze te combineren met deze uitgesproken smaken van Cajun. Ben je nu benieuwd? Lees dan lekker verder waar ik je precies uitleg hoe jij deze cajun garnalen op je eigen barbecue klaar kunt maken!
De Cajun keuken heeft een mooie geschiedenis die best ver terug gaat in de tijd. Deze keuken ontstond in de 18e eeuw in Louisiana wat ligt in de Verenigde Staten. Het waren namelijk Franse kolonisten, bekend als Acadians en Cajuns, die zich daar vestigden. Met hun verhuizing brachten zij hun culinaire tradities mee, die vervolgens een unieke transformatie ondergingen in de moerassen van Louisiana.
De Cajun keuken werd beïnvloed door een mix van inheemse Amerikaanse, Spaanse, Afrikaanse en Caribische keukens. Deze samensmelting leidde tot de ontwikkeling van een unieke kookstijl en bijzondere kruidenmengsels. De Cajun keuken staat verder bekend om het pittige en complexe smaakprofiel, wat bij barbecue liefhebbers over de hele wereld in de smaak is gevallen. Zo, nu ben je in ieder geval een beetje op de hoogte.
Ik heb bij de Hanos in Zwolle 26/30 formaat black tiger’s gekocht. Dit is een van de kleinere sorteringen maar voor een recept als dit perfect. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om grotere garnalen te gebruiken. Het veranderd namelijk niets aan het recept. Dus lekker doen mocht je het willen.
We maken een natte marinade waarin we de gamba’s gedurende een periode van 4 uur laten marineren. Je kan dit eventueel ook wat korter doen maar ik ben wel van mening dat langer marineren een positieve invloed heeft op de uiteindelijke smaak. En het bereiden op de barbecue is echt binnen no-time gedaan dus je kan wat mij betreft best wel even wat tijd spenderen aan marineren. Vervolgens pakken we een gietijzeren skillet(ik heb die van 25cm) en zetten we deze bovenop het rooster direct boven de kolen. Door de geleidende eigenschappen van gietijzer krijgen we een hele mooie krokant achtige gamba wat dan weer erg lekker is.
Voor in dit recept maak ik mijn eigen cajun kruiden recept. Mocht je deze kruiden nu allemaal niet in huis hebben of willen halen? Dan heeft Van Beekum Specerijen een uitstekende Cajun Mix te koop. Deze voorgemixte kruiden hebben een vergelijkbaar smaakprofiel waardoor je een soortgelijk eindresultaat krijgt, ook gewoon erg lekker!
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
Laat het ons dan weten en tag ons op Instagram of Facebook! Dit vinden we echt tof! Je kan helemaal onderaan de pagina ook een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag wat jou beleving was. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze cajun style gambas ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken deze recepten en informatieve artikelen daarnaast voor de beginnende en de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Mediterrane kip gehaktballetjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Echt weer een topsnack van de barbecue als je het mij vraagt.
Home Meater 2 plus review: Van A tot Z Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Ik werd door de importeur van Meater in Nederland benaderd of
De ultieme BBQ saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik had nog helemaal geen recept voor zelfgemaakte BBQ saus. Dus dacht dat dit
Broodje BBQ worst met ‘Nduja Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We maken natuurlijk allemaal wel eens een broodje worst klaar of uberhaupt worstjes