5 Makkelijke BBQ recepten
Home 5 Makkelijke BBQ recepten Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het
Ik ben de laatste tijd lekker bezig met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak nu eenmaal te pakken had, dacht ik dat het een goed moment was om ook eens wat met Cajun te doen. Naast dat ik je in dit recept een hele mooie gebalanceerde Cajun kruidenmix laat zien, vertel ik ook het een en ander over de afkomst en waarom Cajun kruiden nu zo gigantisch populair zijn in de wereld. Lees dus lekker verder waar ik je meer vertel over deze smaakvolle kruiden.
De geschiedenis van Cajun kruiden is bijna net zo kleurrijk als de smaak die het toevoegt aan je gerechten. Cajun kruiden vinden hun oorsprong bij de Franse kolonisten die zich vestigden in Louisiana in de Verenigde Staten omtrent de 18e eeuw. Deze Franse kolonisten, bekend als Acadians of Cajuns, brachten hun culinaire tradities met zich mee naar de moerassen van Louisiana. Door de invloed van inheemse Amerikaanse, Spaanse, Afrikaanse en Caribische keukens, ontwikkelden de Cajuns hun eigen unieke kookstijl en kruidenmengsels. Cajun kruiden staane bekend om de pittigheid en het complexe smaakprofiel, waardoor het echt een favoriet is geworden in de barbecue scene op verschillende plekken in de wereld.
Naar mijn idee de combinatie van de vele kwalitatief goede gedroogde kruiden zoals oregano, tijm en basilicum. Aangevuld met smaken die we allemaal wel kennen. Zoals knoflook, gerookte paprika, ui, peper en zout. Maar ook cayennepeper, die het geheel echt een mooie kick geeft. Maar absoluut niet storend. We hebben daarnaast express de hoeveelheid zout in dit recept laag gehouden. Mocht je hier nu voorafgaand wat meer bij willen doen dan ben je er in ieder geval van op de hoogte en kan je dit zelf finetunen. Wil je overigens de pittigheid wat opvoeren, dan kan je simpelweg spelen met iets meer cayennepeper.
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte cajun kruiden toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze te kunnen gebruiken.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Home 5 Makkelijke BBQ recepten Door Bart van Heulen We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het
Gyros kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, ik houd er wel van. Net zoals eigenlijk alle mediterrane keukens wel. Vooral
Honing-soja kip broodjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Kip, zo gigantisch veelzijdig. En het mooie aan deze veelzijdigheid is dat