Kip cajun broodjes met meloen salsa
Kip cajun broodjes met meloen salsa Facebook Instagram Door Bart van Heulen Dit is er wel weer een voor in boeken hoor. Ik dacht, ik
Ik maakte afgelopen week mijn cajun style spareribs met honing glaze en daarbij gebruikte ik deze zelfgemaakte cajun BBQ rub. Een schot in de roos al zeg ik het zelf. Vooral de kruidige smaken van oregano, basilicum en tijm met de uitgesproken smaken van gerookte paprika, cayenne peper, knoflook en ui. Echt een monster combinatie en lekker op zo veel verschillende dingen. Deze rub is dan ook breed toepasbaar en laag in zout, dat is ook wel lekker natuurlijk!
De geschiedenis van Cajun kruiden is bijna net zo mooi als de smaak die het toevoegt aan je gerechten. Cajun kruiden vinden hun oorsprong bij de Franse kolonisten die zich vestigden in Louisiana in de Verenigde Staten omtrent de 18e eeuw. Deze Franse kolonisten, bekend als Acadians of Cajuns, brachten hun culinaire tradities met zich mee naar de moerassen van Louisiana. Door de invloed van de inheemse Amerikaanse, Spaanse, Afrikaanse en Caribische keukens, ontwikkelden de Cajuns hun eigen unieke kookstijl en kruidenmengsels. Cajun kruiden staan bekend om de pittigheid en het complexe smaakprofiel, waardoor het echt een favoriet is geworden in de barbecue scene op verschillende plekken in de wereld.
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte cajun kruiden toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze te kunnen gebruiken.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Kip cajun broodjes met meloen salsa Facebook Instagram Door Bart van Heulen Dit is er wel weer een voor in boeken hoor. Ik dacht, ik
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We weten
Meater 2 plus review: Van A tot Z Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Ik werd door de importeur van Meater in Nederland benaderd of ik
Loetje style biefstuk van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Biefstuk klaargemaakt op je eigen barbecue. Ik denk dat dit wel het meest