Ga naar de inhoud
Bart van Heulen achter de BBQ

Ik maakte afgelopen week mijn cajun style spareribs met honing glaze en daarbij gebruikte ik deze zelfgemaakte cajun BBQ rub. Een schot in de roos al zeg ik het zelf. Vooral de kruidige smaken van oregano, basilicum en tijm met de uitgesproken smaken van gerookte paprika, cayenne peper, knoflook en ui. Echt een monster combinatie en lekker op zo veel verschillende dingen. Deze rub is dan ook breed toepasbaar en laag in zout, dat is ook wel lekker natuurlijk! 

Een stukje geschiedenis en afkomst

De geschiedenis van Cajun kruiden is bijna net zo mooi als de smaak die het toevoegt aan je gerechten. Cajun kruiden vinden hun oorsprong bij de Franse kolonisten die zich vestigden in Louisiana in de Verenigde Staten omtrent de 18e eeuw. Deze Franse kolonisten, bekend als Acadians of Cajuns, brachten hun culinaire tradities met zich mee naar de moerassen van Louisiana. Door de invloed van de inheemse Amerikaanse, Spaanse, Afrikaanse en Caribische keukens, ontwikkelden de Cajuns hun eigen unieke kookstijl en kruidenmengsels. Cajun kruiden staan bekend om de pittigheid en het complexe smaakprofiel, waardoor het echt een favoriet is geworden in de barbecue scene op verschillende plekken in de wereld.

De juiste kruiden kopen om je eigen kruidenmix mee te maken

Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen. 

Cajun dry rub zelf maken

Maak zelf je eigen cajun dry rub en geniet van deze heerlijke smaken op je gerechten. Breed inzetbaar op kip, rund, varken en verschillende groentes.
Gang Kruiden
Keuken Amerikaans
Trefwoord cajun bbq rub, cajun dry rub, cajun rub
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 6 personen
calorieën 50kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 schaaltje
  • 1 vijzel
  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel

Ingrediënten

  • 2 theelepels rietsuiker
  • 1 theelepel zwart gemalen peper
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 0.5 theelepel basilicum
  • 0.5 theelepel uienpoeder

Instructies

  • We maken de dry rub klaar door alle ingrediënten uit de lijst samen te voegen. Als je vrij grove oregano, basilicum en tijm hebt is het handig deze eerst even fijn te vijzelen voordat je het samen voegt.
    Pas het vervolgens toe op kip, rund, varken en allerlei verschillende groentes. Deze rub kan eigenlijk overal wel op!
    cajun bbq rub maken

Heb je deze cajun BBQ rub zelf gemaakt?

Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!

Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte cajun kruiden toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze te kunnen gebruiken.

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!

En niet vergeten,

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept