Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We
Italiaanse kruiden brengen die kenmerkende mediterrane smaak in je keuken. Met de juiste kruidenmix krijgt een simpele tomatensaus net dat beetje extra en wordt een pizza of een mooi gerecht van de barbecue nog lekkerder. Een goede kruidencombinatie tilt gerechten echt naar een hoger niveau. In dit recept deel ik mijn favoriete mix en hoe je deze zelf kunt samenstellen. Het is namelijk echt een fluitje van een cent en kost je in verhouding veel minder dan een kant en klare mix!
Het is natuurlijk maar gewoon een benaming van ene kruidenmix die mensen verstaan onder verschillende gedroogde kruiden die veel worden gebruikt in de Italiaanse keuken zoals basilicum, oregano, tijm en rozemarijn. Deze kruiden vormen dan ook de basis voor deze zelfgemaakte Italiaanse kruidenmix. Knoflook, peper en zout geven dan vervolgens de extra diepte. De smaken vullen elkaar perfect aan en passen goed bij verschillende soorten pasta, vlees, vis en gegrilde groenten.
De juiste verhoudingen zorgen voor balans. In deze versie zitten alleen pure gedroogde kruiden zonder toevoegingen. Wil je eventueel graag wat extra pit toevoegen aan de kruiden? Chilivlokken maken het allemaal net wat spannender. Meer kruidigheid? Wat extra basilicum doet wonderen. Door zelf te mengen, bepaal je precies wat het beste werkt voor jouw gerechten. Zo kan je dus ook eenvoudig zoutloze kruidenmixen maken door simpelweg het zout weg te laten. Ideaal als je het mij vraagt! Daarnaast ben ik van mening dat zelfgemaakt toch altijd wat lekkerder smaakt dan een kant-en-klare mix!
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidenmixen mee te mengen dan koop ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen. Nou, laten we lekker beginnen!
Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte Italiaanse kruiden toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze bij te kunnen gebruiken.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We
Shoarma kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik ben de laatste tijd volop bezig met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak nu eenmaal
Stoofvlees met bier van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons
Ranch dressing Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Huppakee, lekker verder met de sausjes weer! Daar was ik inmiddels mooi mee op weg want