Ga terug
+ servings

Italiaanse kruiden zelf maken

Dit recept bevat een combinatie van Italiaanse kruiden die perfect met elkaar samen gaan. Maak hem zelf en geniet!
Gang Kruiden
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse kruiden, Italiaanse kruiden maken, Italiaanse kruidenmix, wat zit er in Italiaanse kruiden, zelf Italiaanse kruiden maken
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Servings 6 personen
Calorieën 50kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 schaaltje
  • 1 vijzel met stamper
  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel

Ingrediënten

  • 2 eetlepel gedroogde basilicum
  • 2 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1 theelepel peper gemalen

Instructies

  • Schep al je kruiden in een schaaltje. Mocht je nu bijvoorbeeld deze mix zoutloos willen maken dan kan dat prima en laat je het zout eruit. Je kan dan als vervanging wat extra cayennepeper of chilipeper toevoegen om voor het zout goed te maken qua smaak. Om toch een beetje punch te behouden.
    Meng vervolgens de kruiden goed door elkaar, het is nu klaar voor gebruik. Wil je deze Italiaanse kruidenmix nu bewaren? Doe dat dan in een luchtdichte verpakking op een donkere en koele plek. Het blijft dan zeker een aantal maanden goed!
    Italiaanse kruiden zelf maken
  • Wil je een fijne kruidenmix dan kan je er voor kiezen om de gedroogde kruiden eerst te vijzelen tot fijn poeder en dit vervolgens te mengen met het zout, peper en knoflookpoeder. Doe je dit niet dan heb je een wat grovere kruidenmix.
    Geniet ervan!
    Kruiden vijzelen voor de Italiaanse kruidenmix

Voedingswaarden

Calories: 50kcal