Varkenswangen stoofvlees van de BBQ
Varkenswangen stoofvlees van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Varkenswangen stoofvlees van de BBQ, een gerecht waarbij de rijke smaak van iberico
We maken natuurlijk allemaal wel eens een broodje worst klaar of uberhaupt worstjes klaar op de barbecue. Het is namelijk een van de meest gegeten vlees producten als we naar barbecue kijken. Zodra het weer richting de zomer weer wat beter wordt ligt de supermarkt er namelijk al weer vol mee. Dan vraag je je denk ik wel af, hoe kan je hier nu nog mee onderscheiden Bart? Die gedachte had ik zelf ook. Maar ik heb wat gevonden, en geloof me, dit wil je proberen! We combineren in dit recept namelijk 2 trends van het moment met elkaar. Jalapeño-cheddar BBQ worstjes en ‘Nduja smeerbare Calabrese salami. Echt een ongekend goede combinatie.
Jalapeno cheddar BBQ worstjes zijn tegenwoordig razend populair onder BBQ enthousiasten, en dat is niet zonder reden. Deze worstjes combineren de pit van jalapeno’s met de romige smaak van cheddar, wat resulteert in een licht pittige maar toch zachte romige smaak. Het vult elkaar aan alsof het zo had moeten zijn en bedoeld is.
Niet alleen de smaak, maar ook de textuur van deze worstjes is bijzonder. De smeltende cheddar zorgt voor een zachte, smeuïge binnenkant die perfect samengaat met knapperige buitenkant en goed gekruide worst. Dit is er zo een die echt knakt en waarbij de inhoud alle kanten op spuit als je hem zo open zou maken. Echt fantastisch.
‘Nduja is een traditionele Italiaanse worst afkomstig uit Calabrië, een regio in het zuiden van Italië. Deze unieke worst staat bekend om zijn smeerbare textuur en intense, pittige smaak. ‘Nduja wordt gemaakt van varkensvlees, varkensvet, diverse kruiden en specerijen, en een grote hoeveelheid rode chilipepers, wat het zijn kenmerkende pittigheid geeft.
De smaak van ‘Nduja is intens en pittig, dankzij de chilipepers die bij de bereiding worden gebruikt. Maar nu denk je natuurlijk dit wordt gecombineerd met de jalapeño cheddar worstjes veel te heftig? Dat valt dan wel weer mee! De pittigheid wordt namelijk gebalanceerd door de rijke dempende smaken van het varkensvlees en vet, wat resulteert in een mooie en complexe smaak. Het heeft dus wel pit maar het is gewoon heel erg goed te doen!
We smeren lange stroken ontbijtspek in met een dun laagje ‘Nduja. Hierna wikkelen we deze om de worstjes heen zodat ze rondom omwikkeld zijn door het spek. Vervolgens voorzien we de worstjes nog met een dun laagje BBQ rub en gaan ze indirect op de barbecue totdat we hier en daar wat cheddar uit de worstjes zien komen, dit is de aanduiding dat ze gaar zijn. De broodjes bereiden we volgens de verpakking en snijden deze vervolgens in. We doen de worstjes erop en doen hierover wat ketchup, mosterd en gefrituurde uitjes.
We bereiden deze BBQ worsten dus indirect, wat betekent dat het vlees niet direct in contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Voeg dan de platesetter toe. Gebruik je een normale kegel BBQ of een andere BBQ? Leg de worsten dan zo ver mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Wanneer we de deksel sluiten, creëren we een oveneffect dat de worsten rondom gelijkmatig gaart.
Voor in dit recept gebruik ik Van Beekum Specerijen hun BBQ kruiden zonder zout. De worst en het ontbijtspek bevatten namelijk allemaal ook al wat zout, en ik ben altijd van mening dat je beter achter nog wat zout toe kan voegen als dat je het eten verpest door teveel zout. Dit is overigens ook een uitstekende rub als je over het algemeen geen of weinig zout heet. Vol met smaak.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
Laat het ons dan weten en tag ons op Instagram of Facebook! Dit vinden we echt tof! Je kan helemaal onderaan de pagina ook een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag wat jou beleving was. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze broodjes jalapeño cheddar worst met ‘Nduja ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Varkenswangen stoofvlees van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Varkenswangen stoofvlees van de BBQ, een gerecht waarbij de rijke smaak van iberico
Mediterrane kip gehaktballetjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Echt weer een topsnack van de barbecue als je het mij vraagt.
Home Meater 2 plus review: Van A tot Z Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Ik werd door de importeur van Meater in Nederland benaderd of
Spareribs met kersen marinade Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Spareribs, we kennen ze natuurlijk allemaal wel. Er is toch werkelijk ook niets lekkerder