Haal de ontbijtspek uit de verpakking en leg deze op je snijplank. Smeer vervolgens een dun laagje Nduja over deze stroken ontbijtspek.
Vervolgens rollen we de ontbijtspek om de BBQ worstjes heen met de Nduja kant naar binnen. Hierna bestrooien we de ingerolde worstjes met de BBQ kruiden zonder zout en drukken we dit licht aan.
De barbecue zetten we op in een indirecte opstelling met een koepeltemperatuur van 150 graden Celsius. Zodra de barbecue deze temperatuur heeft bereikt mogen de ingerolde worstjes erop en sluiten we de deksel gedurende 20-25 minuten. Je ziet heel goed wanneer de worstjes klaar zijn want hier en daar begint er dan cheddar kaas uit te lopen.
Bereid in de tussentijd de pistoletjes in de oven volgens de verpakking en snijd deze in het midden door zoals een hotdog broodje. Beleg deze met de Jalapeño -cheddar worstjes en vervolgens wat mosterd, ketchup en als laatste de gefrituurde uitjes. Een makkelijk gerechtje gemaakt op je eigen barbecue en oh zo lekker!Eetsmakelijk.