Gepofte aardappel BBQ recept
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Hoppa! Ik heb weer een mooie BBQ dag gehad en dit keer met een sandwich waar je u tegen zegt. Malse, kruidige gemarineerde ribfingers op een knapperig broodje, afgemaakt met frisse rucola, cherry tomaatjes, romige aioli en zongedroogde tomaten tapenade. Een combinatie die gewoon werkt. Lees lekker verder, dan vertel ik je hoe jij ‘m zelf maakt!
Ribfingers zijn die malse reepjes vlees tussen de ribben van het varken. Ze hebben de smaak van spareribs, maar dan zonder bot. En dat betekent: puur mals vlees, vol van smaak en perfect om low & slow te bereiden. Ideaal dus voor een sandwich zoals deze. Met een Spaanse twist qua marinade en een stevige bereiding op de barbecue krijg je die ultieme combinatie van smaak en een lekker krokant korstje. Wat mij betreft echt top.
We bereiden deze ribfingers in een indirecte setting wat betekend dat de ribfingers niet direct boven de kolen liggen. Waarom? Omdat we willen dat deze ribfingers rondom mooi egaal garen. In mijn geval gaat dat op de Monolith kamado, maar elke barbecue waarbij je indirect kan barbecueën werkt.
Ribfingers zijn op zichzelf al heerlijk, maar met een goede marinade zoals in dit recept worden ze nog beter. We pakken wat olijfolie en knijpen hier een teen knoflook in. Vervolgens voegen we oregano, tijm en rozemarijn toe er roeren we dit goed door elkaar. We marineren de ribfingers vervolgens minimaal een uur in deze marinade. Het beste is overigens om dit gewoon een nacht te doen. Dan krijgen de smaken het beste hun kans om te ontwikkelen! We smeren als alles klaar is het broodje ook nog in met aioli en zongedroogde tomaten tapenade. Echt genieten!
Simpel. Volg het recept hieronder en je zet in no time een broodje op tafel waar je gasten (en jijzelf) nog lang over napraten.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit Spaanse ribfingers recept ook veel andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 170 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten of blog. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als
Harissa Maiskolven van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Maiskolven van de BBQ, we hebben ze denk ik allemaal wel eens klaargemaakt.
Teriyaki Skirt Steak van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over een iets minder bekend
De ultieme BBQ saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik had nog helemaal geen recept voor zelfgemaakte BBQ saus. Dus dacht dat dit