Ga terug
+ servings

Kip cajun broodjes met meloen salsa

Overheerlijke cajun kip op een tijgerbol met een zelfgemaakte cantaloupe meloen salsa. Echt eentje die je wil proberen!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans
Trefwoord cajun bbq, cajun chicken, cajun kip, kip cajun, kip kamado
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 600kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

  • 1 BBQ met deksel
  • 1 BBQ tang
  • 1 snijplank en scherp mes
  • 1 kom
  • 1 schaaltje
  • 1 theelepel
  • 1 eetlepel
  • 1 rol keukenpapier

Ingrediënten

Voor de cajun kruidenmix

Voor de meloen salsa

  • 1 halve cantaloupe meloen
  • 1 kleine avocado
  • 1 stuks limoen
  • 4 blaadjes verse munt
  • 1 halve teen knoflook
  • 1 halve jalapeno peper
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Schep eerst al de kruiden voor de cajun mix in een schaaltje. Mocht je nu bijvoorbeeld zoutloos deze mix willen maken dan kan dat prima en dan laat je het zout weg. Je kan dan als vervanging wat extra cayennepeper toevoegen om voor het zout goed te maken qua smaak.
    Cajun kruiden zelf maken
  • Vervolgens halen we de kipdijfilet uit de verpakking en deppen we deze droog met keukenpapier. Snijd hier vervolgens met je mes de grote stukjes vet vanaf en maak het schoon. Voeg daarna 2-3 eetlepels van de kruiden toe aan de kipdijfilet en meng het geheel goed door elkaar zodat de kruiden overal komen. Zet het geheel vervolgens terug in de koelkast om te marineren(het liefst minimaal 1 uur).
    Kip kruiden met cajun kruiden
  • Nu is het tijd om de meloen salsa klaar te maken. Snijd allereerst de avocado en meloen in kleine blokjes en voeg dit toe aan een bakje. Hak nu een halve jalapeno peper zonder zaadjes en de blaadjes munt fijn en voeg dit ook toe. Knijp nu de limoen helemaal uit over het geheel en meng alles door elkaar. Proef de salsa nu, mocht het wat jou betreft nog wat meer smaak hebben voeg dan de gewenste hoeveelheid peper en zout toe.
    meloen salsa klaarmaken
  • We steken de barbecue aan en brengen deze naar een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. Als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt grill je de kip direct boven de kolen aan beide kanten mooi bruin. Zorg dat je tussentijds de deksel gesloten houdt zodat de kip van binnen ook goed gaart.
    cajun kip grillen
  • Als de kip aan beide kanten mooi bruin is zoals onderstaande afbeelding verplaats je deze naar het indirecte gedeelte van je barbecue. Je gaart her hier verder tot een kerntemperatuur van 72 graden Celsius. Als je geen kernthermometer hebt kan je ook even een kipdijfilet opensnijden om te kijken of deze gaar is. De kip mag er vervolgens af. We grillen nu nog even kort de tijgerbollen aan zodat deze getoast zijn aan de binnenkant.
    cajun kip grillen indirect
  • Als de kip de gewenste gaarheid heeft bereikt en je tijgerbollen zijn mooi getoast is het tijd om de broodjes te beleggen. We beginnen met de kipdijfilet en scheppen daar vervolgens mooi wat meloen salsa bovenop.
    Dat is hem eigenlijk wel! Hopelijk heeft het je gesmaakt!
    kip cajun broodjes van de kamado

Voedingswaarden

Calories: 600kcal