Shotgun Shells/Gevulde Canneloni’s BBQ recept.
Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hatsiekidee! Shotgunshells ofwel gevulde Canneloni’s van de BBQ! Dit is zoals ons
Poahhhh, dit is er weer een voor in de boeken hoor! Smash burgers had ik al wel vaker klaargemaakt maar in dit recept gaan we toch net een stapje verder. We gebruiken hier namelijk gehakt van het Wagyu rund uit Japan. Dit vlees is echt niet normaal goed. In dit smashburger recept ga ik je precies vertellen wat je moet doen om lekkere smashburgers te maken. Want waarom zijn smash burgers nu eigenlijk zo goed? Ik ga het je vertellen, lees lekker verder!
Een Smashburger is een hamburger dat zijn naam dankt aan de manier waarop het vlees wordt klaargemaakt. De smash burger begint namelijk als een klein balletje gehakt die op een gloeiendhete gietijzeren plancha of grill bijna helemaal wordt platgedrukt. Op deze manier ontstaat er een hele dunne burger waarbij over het gehele oppervlakte de maillard reactie ontstaat. De maillard reactie zorgt er bij de hoge temperatuur voor dat je een hele, bijna krokante burger krijgt. Echt niet normaal lekker. Tevens ook echt een hele andere beleving als een normaal broodje hamburger, even los van het gebruikte bijzondere gehakt.
Laten we het eens hebben over dat bijzondere gehakt dat we hier gebruiken. We hebben het namelijk over gehakt van het legendarische Wagyu rund. Dit ras is afkomstig uit Japan en staat bekend om zijn bijzondere marmering wat betekent dat het vlees doorregen is met fijne vetaders. Dit resulteert in een waanzinnig mals en smaakvol stuk vlees. Het woord “Wagyu” betekent overigens letterlijk “Japanse koe”.
De Wagyu runderen worden daarnaast met de grootste zorg en aandacht gefokt waarbij elke factor, van genetica tot voeding en leefomstandigheden van het dier nauwlettend wordt gecontroleerd. Het Het vlees dat hieruit voortkomt wordt wereldwijd beschouwd als een ware luxe delicatesse dankzij zijn uitzonderlijke smaak en textuur. Dit is gewoonweg een klasse apart. Wil jij dit bijzondere vlees nu ook eens proberen? Kijk dan eens naar dit Wagyu kagoshima gehakt van The Butchery.
We bereiden deze smash burgers in een opstelling waarbij we gebruik maken van een gietijzeren plancha of grill. In ons geval hebben we in onze kamado een halve maan gietijzeren plancha waar we dit perfect op kunnen doen. Heb je dit nu niet tot je beschikking? Dan kan een grote gietijzeren pan ook een goede optie zijn zoals deze gietijzeren skillet van BBQ experience center. Het beste oppervlakte om namelijk smash burgers mee te maken blijft gewoon gietijzer. Dit geleid namelijk perfect warmte en wordt extreem heet. Wat dan vervolgens die maillard reactie weer ten goede gaat en er voor zorgt dat je perfecte krokante burgers krijgt.
We hebben in ons smashburger recept gekozen voor niet al te veel poespas. Al wilde we het vlees toch wel iets meer aandacht geven als een normale hamburger. We hebben daarom zelf een burgersaus gemaakt en daarnaast ook een rode ui chutney. Verder hebben we Ierse cheddarkaas toegevoegd aan de patty’s om het af te maken. Zo hebben we met niet al te veel ingrediënten toch een heel mooi smaakprofiel gemaakt wat werkelijk je smaak papillen doet kietelen.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit recept voor smash burgers ook andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie bbq recepten of blog. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend barbecuer bent met tips.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Shotgun Shells/ Gevulde Canneloni BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hatsiekidee! Shotgunshells ofwel gevulde Canneloni’s van de BBQ! Dit is zoals ons
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Home Côte de Boeuf met Compound Boter Facebook Instagram Door Bart van Heulen Côte de Boeuf, wat mij betreft de crème de la crème van
Knoflooksaus recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een paar maanden geleden hebben we deze knoflook saus als combi recept uitgewerkt bij onze Griekse