Ga naar de inhoud

De beste hamburger

Bart van Heulen achter de BBQ

Een mooie catchy titel he, dacht ik zo. Maar ik wist ook even niet wat ik anders moest bedenken voor deze verschrikkelijk lekkere hamburger die ik had klaargemaakt op de plancha van mijn kamado barbecue. Hij behoort in ieder geval tot mijn top 3 lekkerste hamburgers die ik ooit heb gegeten dus dat zegt denk ik al wel wat, wetende dat al ontelbaar verschillende soorten hamburgers heb gegeten. Het bijzondere van deze burger is denk ik vooral de saus, en de combinatie van een echte goeie burger en pulled beef. Anyway, lees lekker verder waar ik je precies vertel hoe je dit slagschip van een burger in een mum van tijd in elkaar zet.

Black angus patty & pulled beef

Ik gebruikte in dit recept black angus burgers met Old Amsterdam en mosterdzaadjes welke in het recept vermeld staan. Dit smaakprofiel liet ik vervolgens ook terugkomen in de bacon crumble burgersaus waarin ik wat grove mosterd gebruikte. Verder had ik nog wat pulled beef in de vriezer liggen die ik van mijn beefhammer recept over had. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om al kant en klare pulled beef te kopen zoals deze loaded pulled beef van The Butchery, maar dat is een keuze. Een andere manier om pulled beef te bereiden heb ik trouwens in mijn pulled beef recept. Zo zie je maar, keuze zat dus om je pulled beef voor elkaar te maken en geloof mij, dat wil je echt in dit recept toevoegen. Geeft gewoon een serieuze smaakdimensie aan je burger.

Houd het simpel

De reden dat ik dat zeg is omdat ik vaak zie dat mensen hun hamburger beleggen met van alles en nog wat en er zo voor zorgen dat er zoveel smaken aanwezig zijn dat je de belangrijke smaken niet meer proeft. Daarom maken we ook een hele subtiele burgersaus en gebruiken we maar een beperkt aantal ingrediënten in dit recept. Zo kan je optimaal genieten van de smaken die aanwezig zijn. 

De beste hamburger

Een hamburger met black angus patty met old amsterdam kaas, pulled beef, een burger saus met stukjes bacon crumble en wat ijsbergsla voor de crisp geserveerd op een brioche bol. Dit is wat mij betreft echt ultiem genieten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord hamburger bbq, hamburger van de BBQ
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 750kcal
Kosten 25 euro

Uitrusting

Ingrediënten

Voor de saus

  • 4 stroken uitgebakken ontbijtspek
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel fijn gehakte augurk
  • 1 snuf kerrie poeder
  • 1 snuf cayenne peper

Instructies

  • We beginnen met het maken van de bacon burgersaus door 4 stroken ontbijtspek krokant uit te bakken. Vervolgens hakken we een augurk heel erg fijn en doen we hiervan een theelepel met alle andere ingrediënten in een bakje. Kruimel vervolgens de bacon hier doorheen in kleine stukjes. Als dit niet makkelijk gaat kan je het ook even fijn hakken met een scherp mes op een snijplank. Je kunt de saus nu in de koelkast zetten terwijl we de rest van de burger klaarmaken.
    bacon burger saus maken
  • Je maakt nu de barbecue klaar voor bereiding op 200 graden Celsius direct boven de kolen. Zodra de barbecue deze temperatuur heeft snijd je eerst de brioche broodjes even doormidden en daarna grill je deze kort voor een paar minuten aan de binnenkant.
    Hierna gaan de burgers erop en grill je deze tot een kern van 60 graden Celsius of tot dat je ze mooi vind qua gaarheid. In het laatste gedeelte leg je ook de pulled beef erbij op op de plancha en grill je dit kort mee.
    hamburgers bakken
  • Vervolgens gaan we als de hamburgers en pulled beef klaar zijn de broodjes beleggen. Begin met een mooi laagje van die bacon burger saus en leg daarop de hamburger. Bedek dit vervolgens met wat pulled beef en ijsbergsla. Als laatste smeer je ook het kapje nog in met wat saus en sluit je hem.
    Je kan nu aanvallen, geniet er van!
    de beste turn don't burn hamburger van de barbecue

Voedingswaarden

Calories: 750kcal

Laat het me weten als je deze beste hamburger hebt gemaakt!

Dat vind ik echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. Ik hoor namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan hoor ik dat juist graag! Kan ik namelijk ook alleen maar van leren.

Ben je naast dit beste hamburger recept op zoek naar andere BBQ recepten? Ik heb inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt die zowel voor de beginnende als gevorderde BBQ-er zijn dus werkelijk voor een ieder wel wat. Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!

Turn Don’t Burn is het platform om BBQ te leren

Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.

Eet smakelijk!

Turn Don’t Burn

Andere BBQ recepten & info

Jalapeno cheddar bladerdeeg hapjes met kaasdipsaus

Jalapeño-cheddar worst bladerdeeg hapjes

Jalapeño-cheddar worst bladerdeeg hapjes Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vroeger, toen ik een stukje jonger was deelde ik altijd kleine knakworstjes in bladerdeeg

boeuf bourguignon maken op de barbecue

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De ultieme stoof als je het mij vraagt en hij komt dus uit Frankrijk, de bourgogne

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept