Een hamburger met black angus patty met old amsterdam kaas, pulled beef, een burger saus met stukjes bacon crumble en wat ijsbergsla voor de crisp geserveerd op een brioche bol. Dit is wat mij betreft echt ultiem genieten.
We beginnen met het maken van de bacon burgersaus door 4 stroken ontbijtspek krokant uit te bakken. Vervolgens hakken we een augurk heel erg fijn en doen we hiervan een theelepel met alle andere ingrediënten in een bakje. Kruimel vervolgens de bacon hier doorheen in kleine stukjes. Als dit niet makkelijk gaat kan je het ook even fijn hakken met een scherp mes op een snijplank. Je kunt de saus nu in de koelkast zetten terwijl we de rest van de burger klaarmaken.
Je maakt nu de barbecue klaar voor bereiding op 200 graden Celsius direct boven de kolen. Zodra de barbecue deze temperatuur heeft snijd je eerst de brioche broodjes even doormidden en daarna grill je deze kort voor een paar minuten aan de binnenkant. Hierna gaan de burgers erop en grill je deze tot een kern van 60 graden Celsius of tot dat je ze mooi vind qua gaarheid. In het laatste gedeelte leg je ook de pulled beef erbij op op de plancha en grill je dit kort mee.
Vervolgens gaan we als de hamburgers en pulled beef klaar zijn de broodjes beleggen. Begin met een mooi laagje van die bacon burger saus en leg daarop de hamburger. Bedek dit vervolgens met wat pulled beef en ijsbergsla. Als laatste smeer je ook het kapje nog in met wat saus en sluit je hem. Je kan nu aanvallen, geniet er van!