Chimichurri recept
Chimichurri recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Chimichurri, een smaakvolle Argentijnse saus die perfect past bij gegrild vlees of als smaakmaker voor andere
Een tijdje terug ontdekte ik rode uien chutney bij een restaurant die dit serveerde op een burger. Dit smaakte me zo bijzonder goed dat ik bedacht dit na te maken en zelf ook in mijn smash burger recept te verwerken. En aangezien mensen op zichzelf ook wel eens op zoek zijn naar een goede chutney op zijn tijd. Dacht ik dit recept ook los met jullie te delen. Wil je graag een lekkere fris zoete rode uien chutney maken? Lees dan snel verder en ontdek het geheim van de mijne!
Wat maakt mijn zelfgemaakte rode uien chutney zo bijzonder? Het begint met de selectie van ingrediënten. Ik zweer bij de zachte smaak van rode uien, deze zijn namelijk veel soepeler qua smaak dan witte of gele uien. Daarnaast voegen suiker, rode wijn azijn, kaneel en kruidnagel een geweldige diepte toe aan deze chutney. Voel je overigens vrij om te experimenteren met toevoegingen zoals chili of cayenne voor wat extra pit of iets honing om de suiker verder aan te vullen qua smaak. Het plezier van het maken van dit soort recepten ligt immers in de vrijheid om te experimenteren. Als je mijn recept aanpast of verfijnt, deel het dan zeker met me in de opmerkingen onderaan de pagina of deel het op de socials. Ik ben namelijk benieuwd naar jouw creatie!
Er is niets zo bevredigend als het zelf maken van heerlijke gerechten in je eigen keuken of achter je eigen barbecue. Na het bereiden van deze chutney zul je waarschijnlijk nooit meer teruggrijpen naar de kant en klare varianten uit de supermarkt. Niets ten nadele van deze producten, maar zelfgemaakte rode uien chutney is gewoonweg onweerstaanbaar.
Is de chutney te zoet? Voeg dan een scheutje extra azijn toe om de zoetheid te balanceren. Is de consistentie te dun? Laat de chutney dan wat langer pruttelen om hem dikker te maken. Verder is het aan te raden om de zelfgemaakte rode uien chutney binnen een week te gebruiken voor optimale versheid en smaak. Het beste resultaat krijg je als je de chutney een dag in de koelkast laat staan voordat je hem serveert, zodat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen en kunnen settelen.
Volg gewoon onderstaand recept. Hierin leg ik stap voor stap uit hoe je deze heerlijke chutney zelf kunt maken. Laat je verrassen en geniet van de prachtige aanvulling voor op jouw hamburger of bij een prachtig stukje vlees of vis.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit rode uien chutney recept ook vele andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 100 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende pulled pork tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op de BBQ. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier geven we je naast recepten ook uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips & tricks.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Chimichurri recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Chimichurri, een smaakvolle Argentijnse saus die perfect past bij gegrild vlees of als smaakmaker voor andere
Salsa verde recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Salsa verde, een fantastische groene saus met een verfrissende en kruidige smaak die perfect past
Knoflooksaus recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een paar maanden geleden hebben we deze knoflook saus als combi recept uitgewerkt bij onze Griekse
De ultieme hamburger saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een tijdje geleden heb ik deze hamburger saus gemaakt als onderdeel van mijn smashburger