Ga terug
+ servings

Rode uien chutney zelf maken

Wil jij zelf een overheerlijke rode uien chutney maken? Kijk dan niet verder! Dit recept heeft alles wat je nodig hebt en zal je smaakpapillen flink doen triggeren.
Gang Bijgerecht, Sauzen
Keuken Amerikaans
Trefwoord rode uien chutney, rode uien chutney recept, uien chutney zelf maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 400kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

Ingrediënten

  • 3 stuks rode uien
  • 75 gram suiker
  • 100 ml rode wijn azijn
  • 1 stuks kaneelstokje
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Snijd de uien tot dunne hele ringen en bak deze kort in de olijfolie in een steelpan. Voeg na een aantal minuten de suiker toe en laat dit op op gemiddeld vuur stroperig worden.
    uien snijden in ringen en met suiker in de pan samenvoegen
  • Vervolgens voeg je de rode wijn azijn, balsamico azijn en het kaneelstokje toe en laat je het geheel op laag vuur zachtjes gedurende 40 minuten sudderen.
    Wijnazijn, balsamico, kaneel en kruidnagel toevoegen
  • Na 30 minuten heb je als het goed is hele zachte bijna donker rode uienringen en is je chutney klaar. Mocht je nu nog het gevoel hebben dat ze stevig zijn van structuur? Laat het geheel dan wat langer in de pan om door te garen.
    rode ui chutney klaar

Voedingswaarden

Calories: 400kcal